Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Спорт // Варна // Спорт други
Майсторът по Ушу побеждава китайци в Китай като Котоошу в Япония

Станчо Станев - единственият българин на УШУ шампионат в ХОНГ КОНГ



Станчо Станев на шампионата по УШУ
Ключови думи: Станчо Станев, шампионат, УШУ
09 Март 2011, Сряда



Варненецът Станчо Станев ще вземе участие в ежегодния международен ушу шампионат в Хонконг  между 11 и 15 март 2011 г. Това е  най-престижният шампионат в света по китайското бойно изкуство Ушу с ранг на световно първенство.



Станчо Станев участва в същия форум и през 2008 г и спечели три златни и един бронзов медал, като участва в четири дисциплини и след оспорвана надпревара надделя над едни от най-изявените майстори на Ушу от Китай и останалия свят.

За големия си успех майстор Станев беше поздравен от организаторите на турнира и от своите съперници. При завръщането си в България предизвика огромен медиен интерес в родния си град Варна. Спортните журналисти в традиционната си месечна анкета го избраха за „Спортист на месец март” и  „Треньор на месец март”, а в края на годината беше номиниран и включен в „Десетте най-добри спортисти на годината”, за което бе награден със специален почетен плакет.

„Този път ще участвам в шест дисциплини и искам да спечеля 6 медала. Участието в  шест дисциплини почти се равнява на състезание в шест различни спорта. Истинската трудност идва от това, че представянето на тези шест дисциплини трябва да стане най-много в рамките на 30 минути, което изисква изключителна издържливост и концентрация”, каза Станев.
С амбициозната си цел той успя да шокира противниците си и организаторите, тъй като шампионатът  се провежда по изключително трудна традиционна състезателна програма, където може да се види цялото разнообразие от стилове в Ушу.
На шампионата през 2008 участват 3000 души, през 2010 участниците са 6000, а тази година се очаква още по-сериозно присъствие. Майстор Станев, известен в Китай като Шъфу Та Худзъ (Майстор „Дългата брада“) е твърдо решен да затвърди  и подобри успеха си в турнира и се надява тази година да бъде забелязан и от централните медии.
Спокойно може да се направи следната аналогия:„Калоян Махлянов (Котоошу) бие японците в Япония, а Станчо Станев (Шъфу Та Худзъ) бие китайците в Китай.”

Станчо Станев - УШУ

Станчо Станев - УШУ с майстор WU



Прочетено: 5324 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Етнографски Музей БУРГАС Инкубатори за люпене на яйца Извилистая жизнь дерева бургаска среща Море,земя, въздух аз Учебници CALLAN метод Аз и моя брат  аз с двете  деца и той с неговата си дъщеря информация    http: //boltmin. blogspot. com/
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development