Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Български евродепутат защитават правата на иранските жени



01 Март 2011, Вторник



Евродепутатът Мария Неделчева защити правата на иранските жени на международна конференция в Париж

Международната конференция относно човешките права в Иран събра над 1500 участници от САЩ, Франция, Испания, Италия, Австрия, Палестина, Тунис, Египет, Ливан, Кувейт, Алжир, Йордания, Мароко, Афганистан, Румъния, Канада, Австралия и редица други държави.
Българският евродепутат от групата на ГЕРБ в ЕП Мария Неделчева представляваше Европейския парламент и бе наравно с официалните оратори, сред които Мери Робинсън - бивш върховен представител на ООН за правата на човека и бивш президент на Ирландия,  Джеймс Джоунс – съветник на Б.Обама по националната сигурност, Бил Ричардсън – министър на енергетиката в администрацията на Б.Клинтън и Ирен Хан - генерален секретар на "Амнести интернешънъл" (2001-2010).
Мария Неделчева е вицепрезидент на Групата за солидарност с жените на Иран и нееднократно е декларирала подкрепата си за иранските жени в битката им за свобода и демокрация. Ангажираността си с тяхната мисия потвърди и на международния форум, подчертавайки намерението да продължи с тях битките, които водят. 

В речта си М. Неделчева наблегна, че Европейския парламент винаги е подкрепял иранския народ  в борбата му за свобода, видно от създаването на групите "Приятели на Иран" и "Група за солидарност с жените на Иран", както и с приетата на 25 ноември 2010 писмена декларация  за лагера Ашраф.
"Тогава ние, европейските депутати, казахме 3 пъти "не" и три пъти "да", за да изразим подкрепата и солидарността си.

"Казваме "не" на насилието срещу жените, на потъпкването на техните права, на  жената, отсъстваща от активния живот на страната и обществото." 
Казваме " да " на спазването на правата на жените и тяхното признаване, на активното участие  на жените в политическия, икономическия и социалния живот и в развитието на страната.
Казваме "не"  на условията в лагера Ашраф.
Казване "да" на изпращането на Мисия на ООН, за да осигури протекция на хората там.
Казваме "не" на кървавото потушаване на манифестациите и бунтовете в Северна Африка и Близкия Изток.

Казваме "да" на желанието за свобода, на правото на народите да изразят свободно своята воля, на мира, правата на човека и демокрацията.

В заключение българският евродепутат припомни, че на 8-ми март се навършват 100 години,откакто се чества Международния ден на жената.
"Започва нов век, нова ера. Ако днешната конференция ни дава началната идея за новия век, то моята надежда се удвоява.Защото с днешната конференция ние показахме, че нашите идеи не са се променили във времето. Все същите ценности, като свобода и демокрация вълнуват нашите духове.Това, от което днес имаме нужда са конкретни действия! Тази конференция отбелязва крачка напред.”



Прочетено: 5260 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Инкубатори за люпене на яйца Пролет, кокичета сред тухли Флора Бургас 2009 ll Алуминиеви парапети Промоция Приятелки в три цвята МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Фонтаните на Град Монтата-BG Слънчев бряг не е само строителен обект Мандарин Бургаският кей лека вечер
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development