Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Пловдив // Шампиони и отличници
Вината и ракии от Бургаско с престижни награди

Пловдивски панаир 2011: Махалата обра наградите за алкохол



Кой сега е номер едно на Винария. Джузепе Акардо, който от 7 години участва на изложения в панаира, получава грамота от конкурса „Изборът на потребителя“ за фреш Портокали от Сицилия. Награда му връчи Милена Тодорова, директор на Търговска дирекция.
Ключови думи: фирми, Пловдивски панаир, Фудтех, черноморски злато, винекс славянци
27 Февруари 2011, Неделя



26 български и чуждестранни компании спечелиха наградите в националните конкурси, организирани в рамките на изложенията Винария, Фудтех и Хорека Пловдив. Те бяха отличени сред изложители от близо 20 държави, които участваха в трите прояви на Международен панаир Пловдив.

26 български и чуждестранни компании спечелиха наградите в националните конкурси, организирани в рамките на изложенията „Винария“, „Фудтех“ и Хорека Пловдив“. Те бяха отличени сред изложители от близо 20 държави, които участваха в трите прояви на Международен панаир Пловдив.
 За първи път бе проведен конкурс за дизайн в два раздела – за експозиция и за опаковка. В първия призьори станаха щандовете на винарска изба „Телиш“ по проект на архитект Цветелина Недикова, на „Винал“  (архитект Тодор Василиев от Международен панаир Пловдив) и на „Ангелос естейт“ (архитект Тодор Босев). Голямата награда „Кристален тетраедър“ отиде при „Винпром Пещера“ и инж. Димитър Пулев.
 В раздела „Дизайн на опаковка, етикет и рекламни материали“ също имаше 4 наградени фирми. Като най-стилни бяха определени етикетите на вино „Драгомир“ с дизайнери Красимир Трифонов и Йордан Желев и на марка „Орехите“ на фирма „Белла България“ по проект на Юлиян Гълъбов. За бутилка и етикет грамота получи  „Винпром Ямбол“, който бе ангажирал дизайнера Джон Блекбърн за оформлението на  Стралджанска мускатова ракия. Голямата награда бе за бутилка, опаковка, етикет и каталог на вино „Дионис“, изработени от Йордан Желев за „Вини Сливен“.

Награди за Фирми от Бургас и Бургаска област

 Радостно е, че нашите производители обръщат все по-голямо внимание на качеството на продуктите и на техния външен вид, коментира проф. Сашо Драганов, председател на  Националната асоциация за дизайн и реклама, която организира надпреварата със съдействието на панаира.
 8 фирми стигнаха до финала в конкурса за иновативни продукти, представени на „Винария“, „Фудтех“ и „Хорека Пловдив“. Това са:
„Биоглоуб Инвест“, „Булконс Първомай“, „Каза Белла Л.М.“, „Милки Лаб“ (Италия), „Фабрика цукиерница Коперник С.А.“ (Полша), „Новиз“, „Георгиус Коурвоулис Електрик Протекшън“ (Гърция), „Хюгин Сведа България“.
 Най-оспорвана бе надпреварата в конкурса „Изборът на потребителя“, организиран съвместно от панаира и асоциация „Активни потребители“. Победителите в него бяха определени с гласовете на посетителите, които дегустираха продуктите. В раздела за вина най-предпочитани се оказаха  „Розе каберне“ и „Вила понта каберне совиньон и сира“ на „Черноморско злато“. Същата изба спечели и в групата на ракиите с „Бургас 63 лиценз“.
 Най-добър сред безалкохолните напитки се оказа фрешът „Портокали от Сицилия“ на „Селскостопанска компания Колори ди Сицилия“. Пчелният мед „Букет“ на ферма „Бормалийски“ стана победител в своята група, а при консервите бе отличена лютеница „Първомай“ на „Булконс Първомай“.
 „Арабиккафе“ на едноименната компания от Италия също бе сред победителите. С грамота си тръгна от изложението „Фудтех“ и българското бяло саламурено сирене на „Ел Би Булгарикум“. Сладките с нуга халва на италианската фирма „Дайс Долчиария“ се оказаха най-предпочитани.   Свинекомплекс „Голямо Враново-Инвест“ впечатли потребителите със своята сурово сушена шунка. Сред призьорите бе и фирма „Краси и Сие“ заради индийското кашу, което предлага на пазара.



Прочетено: 7747 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
1 Водна топка Три девойки ученички ЛРД лека вечер Бургаският мост Wall! Фотографи Цвете Бургас, ФЛОРА 2009 късче от Морската градина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development