Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Арт-коктейл събра писатели и литературни меценати



02 Ноември 1999, Вторник


Автор: Христо Узунов - Морски ТРУД Бургас

С арт-коктейл на творци на изящното слово и литературни меценати, в бургаската галерия "Неси" бе отбелязан краят на октомврийските есенни литературни празници в морския град.

С арт-коктейл на творци на изящното слово и литературни меценати, в бургаската галерия "Неси" бе отбелязан краят на октомврийските есенни литературни празници в морския град. За втора поредна година м3естното писателско дружество, галерия "Неси" и фирма "Виктория Z" организират изявите на морските творци в месеца на поезията - октомври. Арт-коктейлът оправда надеждите на организаторите и отприщи много ползотворни разговори и контакти между творците и бизнесмените-почитатели на литературното изкуство.подбраните с вкус тънки мезета, деликатеси и маркови напитки спомогнаха за приповдигнатото настроение на участниците в срещата. Подобно на художниците, бургаските писатели и поети изготвиха списък с имиената на 13 творци и техни произведения /с определени суми необходими за набиране на всяка една конкретна книга /, които очакват издател. Първоначално събраните на вечерта средства бъха 600 лева. 500 дари бургаскиятагробизнесмен и общински съветник акад. Иван Тагавов, други 100 лева бяха внесени от президента на фирма "Виктория Z" - Тодор Златанов. Книгите, които предстои да бъдат издадени, благодарение на набраните средства, ще бъдат определяни чрез конкурс между бургаски творци. Авторите на номинираните ръкописи са поетите - Манол Манолов, Мариана Вангелова, Кольо Колев, Стоянка Грудова, Татяна Йотова, Керана Ангелова, Иван Сухиванов, Цветан Минков, Елка Василева, Митко Новков, Петьо Пейчев, Диана Саватева и белетриста Георги Ингилизов. Майсторите на словото си пожелаха повече подобни срещи и благодариха за съпричастността на бизнес средите за техните финансови проблеми.


Прочетено: 15120 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
577
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конникът в парк Бургаска къша Аз и моя брат  аз с двете  деца и той с неговата си дъщеря газ 2 След баня Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД Арина закачалки 1 Конкурс прическа Бургас 2009 Хималаи аз лека вечер
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development