Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Деца от арменското училище в Бургас първи разгледаха новата ПСОВ Меден рудник - Бургас



31 Януари 2011, Понеделник


Автор: Жани Любомирова
Източник: hayastan.ravenlabs.org

Децата от Арменското училище и групата по Екология към Общински детски комплекс- Бургас разгледаха първи новата Пречиствателната станция за отпадни води Меден рудник. Посещението бе част от програмата по модул Опазване на околната среда.

Децата от Арменското училище и групата по Екология към Общински детски комплекс- Бургас разгледаха първи новата Пречиствателната станция за отпадни води Меден рудник. Посещението бе част от програмата по модул Опазване на околната среда.

Младите бургаски еколози разгледаха съoръженията и имаха възможност да се запознаят в детайли с етапите на пречистване на отпадните води. Шефът на станцията  инж. Маслев обясни по достъпен начин на младите природозащитници какво се случва с отпадните води, за да се влеят те пречистени в Мандренското езеро.

Децата бяха впечатлени от факта, че получената твърда утайка от пречистването на водата /след обработка на място/ се използва за наторяване на земеделски площи, което от своя страна води до увеличение на добивите с 30-40%. Благодарение на съвременната компютърна система за управление, експлоатационния персонал в станцията е сведен до няколко човек. Данните се предавaт онлайн и ръководството има достъп до тях по всяко време на денонощието.

Пречиствателната станция за отпадни води „Меден рудник“-Бургас бе открита в началото на 2010 година. Общата стойност на проекта възлиза на почти 13 милиона лева, като 74% от  средствата са осигурени от Европейския съюз, а 26% от Българското правителство.

Според специалистите от „ВиК“- Бургас и ОДК подобни посещения дават възможност на децата да видят в действителност какви усилия се полагат за пречистването на водите и че приоритет на всички нас трябва да бъде пестенето и опазваме това природно богаство.

 



Прочетено: 4432 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Глухарчета Pink For Sale синьо камини Кукерландия 2011, Ямбол приятелки аз Kapoto Александропулис, юни.2007 Графила 2009, Бургас моите цветя Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development