Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Пламен Орешарски: Трябва да се мисли за индексация на най- ниските доходи



Пламен Орешарски
Ключови думи: Пламен Орешарски, Бургас, БСП, БСП Бургас
30 Януари 2011, Неделя



Тази година може да погледнем по- оптимистично на ситуацията и да кажем, че имаме шанс да излезем от кризата, каза Пламен Орешарски.

Трябва да се мисли за индексация на най- ниските доходи, защото за съжаление прогнозата за тази година по отношение на подобряване живота на хората е негативна, каза народният представител от Коалиция за България Пламен Орешарски днес. Замразен е ръстът на заплатите, пенсиите, стипендиите и за 2011 г., безработицата е висока, цените растат, по- висока от обичайно е и инфлацията, коментира още финансистът. Орешарски подкрепи предложението на синдикатите за увеличение на минималната работна заплата заради индексираната инфлация. Според него обаче от друга страна, ако няма прелом в събирането на приходите няма откъде да се вземат необходимите средства.

Тази година може да погледнем по- оптимистично на ситуацията и да кажем, че имаме шанс да излезем от кризата, каза Пламен Орешарски. Старите европейски икономики нямат отрицателен прираст през нито едно тримесечие и се надявам това да се отрази благоприятно и на българската икономика, допълни още народният представител. Според Орешарски основният проблем на държавния бъджет за 2011 г. е липсата на политики и заложените ниски приходи.

Общата бизнес среда е осезаемо влошена и това най- много ме тревожи, като причината е срив в местните и чужди инвестиции, смята още Пламен Орещарски. Очакваните инвестиции за 2011 г. са около 1 млрд. лв., като за сравнение за периода 2005 – 2009 г. те са били средно 6,5 млрд. лв. В тези условия не би трябвало да очакваме и ръст на инвестициите. Лошото според Орешарски било, че на властите ще става все по- трудно да си намират виновници за влошеното икономическо състояние на държавата.

Още през 2002 г. казах, че сделката с дълга е изключително лоша и ще нанесе големи загуби на държавата, коментира Орешарски доклада за нанесените загуби от сделката в размер на 1 млрд. лв. Най- много мразя „ казах ли ви”, каза още депутатът и допълни, че според него докладът е професионално написан и точен.



Прочетено: 3472 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Републиканска след ремонта вечерен Бургас Pink For Sale Цвете Пристанище Приморско Строители на съвременна България Бургаският мост през 2011 г. тръби Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ обход в търсене на храна Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development