Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Очите с условна присъда за незаконно оръжие



28 Ноември 2007, Сряда


Автор: Ирина ГЕНОВА
Източник: вестник Фактор



Софийският районен съд осъди на 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок Димитър Желязков-Очите за незаконно притежаване на пистолет и пълнител с патрони.
При проверка на автомобила на несебърския бос на 2 февруари 2004 г. при резиденция Враня бяха открити три газови пистолета, преработени в бойни. Оръжията могат да стрелят боеприпаси, в които има сачми. Това стана ясно от балистичната експертиза, изготвена по делото. Експертите установили, че при изстрел от упор с иззетите пистолети - два "Адлер" и един "Валтро", могат да се получат смъртоносни увреждания. Преработените газови пистолети могат да стрелят с така наречените "змийски патрони", които обаче не се продават легално. 
Другите двама подсъдими по делото - бодигардовете на Желязков - Гочо Карагочев и Христо Широков, също получиха по година условно с 3-годишен изпитателен срок. От изпитателния срок на Желязков ще му бъде приспаднато времето, през което е бил в ареста. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.
Това е второ разглеждане на делото. За пръв път процесът протече пред Софийски градски съд в началото на март 2004 г. Митьо Очите тогава бе осъден условно на година и половина. Тази присъда бе обжалвана, крайното решение на съда излиза на 26 февруари 2005 г., а наказанието е намалено на 3 месеца затвор условно. Мотивът е, че оръжието не е преправяно и затова осъждат Очите само за притежанието на боеприпаси - 4 бр. патрони, калибър 35, снарядени със сачми. И тази присъда бе отменена, а делото се върна в съда, който вчера се произнесе отново.
В момента Очите и негови хора са с постоянна мярка "задържане под стража" в Бургаския затвор. Те са обвинени в организиране на престъпна група за трафик на наркотици. Ако Очите бъде признат за ръководител и организатор на групата, може да получи до 15 години затвор.
Миналата седмица от прокуратурата съобщиха, че досъдебното производство срещу несебърския бос и групата му е приключило. Материалите от разследването са събрани в 34 тома, а данните от СРС са описани в над 40 папки.
Вчера наблюдаващият делото прокурор Светозар Костов отново потвърди пред национална телевизия, че Очите е подготвил оферта от 100 хиляди лева за съдия, който го освободи от ареста.



Прочетено: 2886 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Черноморец-Поморие Декоративната кула до хотел Великденско яйце Ротари Клуб Бургас поздравява Петко Сиреков Строеж с кран Театър за драма. опера и балет, Бургас. Best friends Весела Сладурани с ЛЕГО ЦЪРКВА старина Община Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development