Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Новата “краставица” готова до две години



Ключови думи:
16 Ноември 2007, Петък


Автор: Женя АТАНАСОВА
Източник: вестник Фактор

Емблематичната сграда ще бъде в Зона Б на комплекса и ще има над 50 магазина

Луксозната 120-метрова сграда ще бие всички рекорди по дължина на строителството в Бургас

До 2 години ще бъде построена новата "Краставица" - модерен аналог на социалистическият архитектурен шедьовър в жк "Лазур" и един от символите на Бургас.  Строителството и инвестициите са на бургаската фирма "ГМ Строй". Новият вариант ще е на седем етажа, ще бъде с дължина от 120 метра и разгънатата застроена площ 21 хиляди квадратни метра. Модерната кооперация ще разполага с подземен паркинг и партерен етаж с над 50 магазини, тип безистени. Супердългата сграда ще бъде обособена на три части и ще има три асансьора.
"Идеята за вълнообразната архитектура е породена по-скоро от близостта ни с морето. Подобен е бил замисълът и на тъй наречената от бургазлии "Краставица", която е трябвало да се нарича "Вълната", коментира Йордан Бенов, съдружник в строителната фирма.
Цената в момента на търговските площи е от 700 до 1000 евро на квадратен метър. Жилищата в новата "Краставица" вече се продават на проект от 400 до 450 евро на квадрат.
Районът между зоните Б и В в Меден рудник ще придобие нов модерен облик.  Десетки кооперации с търговски площи  ще изникнат в близкото бъдеще. По проект между тях ще минава близо двукилометрова пешеходна улица. Според брокери този нов търговски район може да измести евтините и предпочитани магазини от бургазлии около зала "Младост" в жк Славейков.
Заради изчерпване на свободните площи, нарасналото търсене за  имоти в "Меден рудник", местните брокери коментират, че цените на жилищата там ще продължават да растат и се очаква да достигнат до 500 евро на квадрат през следващата година.
"ГМ Строй" изгражда в момента и луксозен търговски център на три етажа до новата поща в комплекса. Фирмата предвижда и строителството на увеселителен комплекс с ресторанти, барове и кафенета в отдалечената, но не по-малко апетитна Зона Д на "Меден рудник". Именно за там мнозина предричат, че кварталът ще придобие облика на "Ориндж Каунти" в Бургас. Очаква се районът да бъде застроен с нискоетажни тузарски сгради.



Прочетено: 6837 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Лалета Флора Бургас 2009 Международен Семинар на фризьорите София Пластири за отслабване Hoodia (Худия) ПОЛКОВНИКА полети и пристани 01 Жълтурче.jpg Международен Семинар на фризьорите София Алекс Vision тръби и инсталации
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development