Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Созопол има нужда от кмет със здрава ръка и воля



Ключови думи:
22 Септември 2007, Събота


Източник: вестник Фактор

Разчитам на подкрепа и от симпатизантите на "Атака", защото ще спрем нашествието на ДПС, каза кандидатът за кмет Константин Гребенаров, издигнат от ГЕРБ

От Боряна Тенчева
- Г-н Гребенаров, вече са известни участниците в местните избори в Созопол. Не се ли притеснявате, че  основните Ваши опоненти са били в местната власт, имат опит и са добили популярност сред хората в общината? Как приемате това предизвикателство?
- Приемам го, като питам нашите съграждани: "Искате ли още да ви управляват същите хора - сегашната кметица да е отново кметица, сегашният зам. кмет да е председател на общинския съвет и сегашният секретар - зам. кмет. Решението дали това ще стане, ще бъде на хората, тъй като те са тези, които ще направят своя избор. Призовавам ги да гласуват този път с разума си, защото нашата община е червена, населението е с малко носталгични чувства. Обръщам се също така към симпатизантите на "Атака". Ние имахме идеи и начин, по който да сменим сегашната управа, но ръководството на "Атака" не прие нашия план. А можехме да ги бием още на първи тур, ако бяхме заедно - ГЕРБ с Атака. И другите десни партии щяха да ни подкрепят.
- Вие често отправяте посланията си към привържениците на "Атака", разчитате ли на тяхната подкрепа?
- Аз ще направя всичко възможно симпатизантите на "Атака" да ме подкрепят. Аз съм човека, който може да им даде това, което те искат  - прозрачност, антикорупция, проверка на всички сделки с общинско имущество, недопускане на турско влияние в нашия регион. Има страх в нашето население от инвазията на турските капитали и турските интереси. Ние предлагаме най-добрия вариант срещу това. Местната управа сама не може да се справи с нашествието на ДПС. Трябва ни централна власт, а всеки непредубеден човек знае, че след 2 години, ако няма предсрочни избори, управляващата партия ще бъде ГЕРБ. Тогава въпросите ще бъдат лесни за решаване и ще можем да спрем влиянието на ДПС. Ние срещу турското население не сме против, напротив - обикновените хора са лъгани и са на положението на българите. Ние сме против 10-15 човека на върховете на ДПС, които използват тази партия за лично облагодетелстване и ако някой се опита да опровергае това - няма да успее, защото няма да намери аргументи. Ние виждаме какво става край морето - обръчи от фирми, строежи, палати и т.н. Това е моето послание към симпатизантите на Атака.
- Защо решихте да влезете в политиката? Какво искате да промените в Созопол?
- Смятам, че е нужно доказали се хора да вземат съдбините на нашия  град в свои ръце. Никога не ми е било самоцел да се кандидатирам за кмет, но според мен действително е необходимо човек със здрава ръка и с воля да се заеме с решаване на проблемите.  А те са много. В момента нашата община не е място, което обслужва граждани и всеки, който влиза в сградата, изпитва неудобство да пита, да поиска да бъде обслужен учтиво. Това ще бъде едно от нещата, което първо ще реша, ако ме изберат. Общината ще стане дом за жителите. Всеки един човек, който влезе в нея, ще бъде посрещнат любезно, няма да има отговор "не знам". Всеки един служител ще бъде длъжен да приеме човека, да разбере проблема му и да потърси решение.
Другата болна тема е корупцията. Няма човек, който да ме срещне в града и да не ми постави въпроса за нея и как аз ще се противопоставя. Моят отговор е, че данни за корупция нямам, но чувам всякакви слухове. За да бъда на чисто, смятам в момента, в който стъпя в общината - отдел "Одит и контрол" да се заеме и да прегледа всички сделки, сключени през последните 15 години с общинско имущество и когато имаме съмнения за нередности - документите да бъдат предоставени в съда и прокуратурата, тъй като в нашата държава това са органите, които са компетентни. Ако нищо не се докаже за тези мълви за корупция - това ще бъде обявено на гражданите.
Созопол има проблеми и в областта на туризма. Градът беше привлекателен център за писатели и художници. Най-изявените от тях всяко лято гостуваха тук. По улиците рисуваха най-популярните от тях. Това вече го няма. Говори се, че Лозенец се е превърнал в такъв център за художествено-творческата интелигенция на България. Дори постоянните гости на Созопол с годините намаляват, тъй като нашият град се превърна в строителна площадка, чистотата не е на ниво, а и няма атрактивни места - обекти, които да привличат хората.   Има един такъв човек в града - това е г-н Арнаудски, който си е поставил за цел да възстанови археологическите ценности на града и такива начинания ще бъдат подкрепяни от новото ръководство на общината.
Имам и друга идея -  да се направи туроператорска фирма с общинско участие от една страна, а от друга - с участието на всички туроператори. Нейната задача ще бъде да се грижи за настаняването на хората в града, тъй като все още е практика възрастни хора да висят по паркинги, по улици и по този начин да спират гостите за да предлагат своите квартири и хотели, което не е приятно за самите туристи, а и е предпоставка за инциденти. Според мен трябва да има орган, който да е в помощ на гражданите, да бъде категоризирана цялата леглова база и така да се знае кой докъде може да дава и какви пари ще взима.
- Каква е идеята Ви за развитието на селата в общината?
-Имаме амбициозна програма за развитието им, защото сега като излезеш от богатите Созопол и Черноморец и влезеш в селата имаш чувството, че от 30-40 години животът е спрял. На повечето места няма канализации, няма пътища, здравеопазването е под всякаква критика. Ще  се мъчим по всякакъв начин да вдигнем стандарта на живот в тези населени места и това няма да става за сметка на хората в Созопол и Черноморец. Ние не може да върнем пазарната икономика назад, няма да правим национализации, а един от начините е да привлечем инвеститори с интерес към нашата община. Всеки един, който е дошъл да инвестира по ясни правила, ще може да участва в благоустрояване на селата - да се простори църква, да се направи път и т.н. Общината приоритетно ще отделя средства и за тези неща, но те едва ли ще стигнат за това, което искаме да направим.
- Каква е Вашата оценка за хода на предизборната кампания до момента?
- С всеки ден набираме сила, всеки ден провеждаме срещи по селата. Искаме да се запознаем максимално отблизо с проблемите на всяко населено място, за да разберем дали са решими и да потърсим начин как да се справим с тях. Имаме увеличение на симпатизантите. Трудностите ни са, че за разлика от другите партии, които използват доста неограничен финансов ресурс, ние се стремим нашите средства, колкото ги имаме, да ги ползваме за благотворителност и евентуално да помогнем на нуждаещи се хора, на деца и т.н.


Прочетено: 2241 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кокили за Строители Конкурс прическа Бургас 2009 Алеша АХИЛОЙ Неизползваната жп линия в парк ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ Зеленина в Странджа аЗ В  АНГЛИЯ Черноморец-Поморие Красимир Балъков Мото клуб
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development