Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кървава лесбодрама в “Славейков”



Ключови думи:
07 Септември 2007, Петък


Автор: От Светлана Николова
Източник: вестник Фактор

Не съм очаквала такова нещо нито от едната, нито от другата, не искам да говоря, казва колежка на Вяра от автомивката

31-годишната Вяра уби от ревност приятелката си, подозирала я, че има връзка с мъж

Млада жена уби от ревност приятелката си, не можела да преживее, че 27-годишната Таня от Враца се виждала и с мъже. Кървавата драма се разиграла малко преди полунощ на 4 септември в общежитие на “Монтажи”ЕАД в ж.к. “Славейков.”
Вяра Иванова на 31 години от Варна и любимата й Таня се насесли в блок 45 в комплекса на 1 февруари тази година. Живеели изолирано, съседите им не помнят в жилището им да са влизали други хора. Вчера от съседните апартаменти не спираха да коментират фаталната развръзка на романа между двете и още не можеха да проумеят случилото се.
Сигналът за убийството е постъпил във Второ РПУ около 23,55 часа във вторник. Женски глас съобщил, че в блока, на етаж 6, има намушкано младо момиче. Когато полицаите пристигнали на място, придружени от екип на Бърза помощ, заварили Таня да лежи в локва кръв в кухненския бокс, с порезна рана в корема, причинена от огромен нож за рязане на хляб.
Само с един удар убийцата успяла да разпори стомаха на приятелката си. Острието засегнало аортата, бъбреците, пикочния мехур и дебелото черво на жертвата. Пострадалата е откарана веднага в болницата, където й направили две операции. Въпреки усилията на лекарите, момичето издъхнало около 6,00 часа същия ден.
Вяра е задържана за 24 часа в ареста. Вчера трябваше да й бъде гледана мярката за неотклонение, но наблюдаващия прокурор по случая бил привикан спешно в София. Най-вероятно полицейското задържане ще бъде удължено до 72 часа.
Иванова отказва да даде показания, през първите часове зад решетките не е отронила нито дума. Единственото, което се знае до момента е, че жената изпила голямо количество алкохол, преди да се скара с доста по-дребничката от нея Таня и да й се нахвърли с ножа. 
Те бяха като куче и коте. Където и да отидеха, носеха със себе си проблеми. Пиянство, побои, грозни сцени, трошени мебели - това беше ежедневието им. Но не можеха да живеят една без друга и след всяка разпра пак се събираха. Това разказва последната хазяйка на Таня и Вяра - Райна Стоева.
Жената им дала подслон миналата година в дома си в ж.к. “Меден рудник”. Познавала ги, защото били в една компания с по-малката й дъщеря. Знаела, че имат редовни доходи. Вяра работи в автомивка до Колодрума, Таня се занимавала със зидаро-бояджийска дейност към строителната фирма “Мидия”. После обаче съжалила, че ги пуснала.
Навръх Нова година Вяра за пореден път се напи, изпадна в истеричен пристъп и започна да блъска главата на Таня в стената. Дъщеря ми, Светлето, припадна от страх. При боя събориха една от секциите в хола и ми натрошиха два сервиза чаши. Тогава чашата преля и накарах Вяра да си тръгне, споделя Райна. 
Няколко дни след Вярна тръгнала и приятелката й, двете отново се клели във вярност и любов, давали си обети, че няма да допускат насилие.
Истината е, че само веднъж ми се наложи да ги предупредя да не нарушават спокойствието на съседите, казва управителката на общежитието в “Славейков” Николина Ширин. Преди няколко месеца от стаята на двойката се чували викове и блъскане. Когато домоуправителят на блока влязъл в апартамента видял, че единия от столовете бил натрошен. Жените обаче обещали да платят щетите и с това инцидентът се забравил.



Прочетено: 3152 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Залив край Созопол флора 2008 ЛОНДОН аз 2 Конкурс прическа Бургас 2009 Бургас., ФЛОРА 2008 Международен Семинар на фризьорите София
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development