Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Коалиция МОРЕ влиза в местната власт на Несебър



28 Август 2007, Вторник


Автор: Иван Трифонов
Източник: вестник Фактор

Няма да издигаме кандидат за кмет, защото истинските проблеми на хората се решават в Общинския съвет, заявиха инициаторите братя Диневи

Коалиция от партии и обществени организации огласи намеренията си да участва на местния вот в община Несебър вчера. Местно Обединение за Разцвет и Единство /МОРЕ/  ще се яви на изборите  със собствена листа от общински съветници и кметове на населени места. Коалицията е съставена от Инициативен комитет за развитие на община Несебър, НДСВ и Зелената партия.
Сред членовете на ИК на МОРЕ са известните строителни предприемачи братята Динко и Йордан Диневи, ректорът на Бургаски свободен университет проф. Петко Чобанов, общественици, интелектуалци, хотелиери, моряци, жители от общината.
"Искаме да подредим общината, в която живеем. Ние можем това - успели хора сме, съумяли сме да се реализираме без да навредим никому в строго спазване на закона и реда", заяви предприемачът Динко Динев пред журналисти.
"Ние имаме престижни професии,  държим на имената си и не търсим печалби в политиката", допълни ректорът на БСУ проф. Петко Чобанов.
Коалиция МОРЕ няма да издига кандидат-кмет на общината. Неин приоритет ще бъде работата на общинският съвет, защото той разпределя бюджета за развитието на селищата. Вътрешността на общината е изостанала на светлинни години от центъра. Там не се влагат никакви средства - нито в инфраструктурата, нито в социалния живот на хората. Този дисбаланс между център и периферия се отразява зле на цялата община и тормози нейното население. Целта на МОРЕ е да премахне тази неравнопоставеност, заявиха членовете на инициативния комитет. 
Защо иде МОРЕ
Създаваме това обединение, защото искаме да направим нещо повече за нашата община, която е едно от най-красивите места на България и най-предпочитаните дестинации в страната за гости от цял свят.
Огромният туристически интерес обаче изисква умело управление на региона от общинската и държавната власт. Ние, като местни хора, смятаме, че  общината може да се управлява по-добре.
Всички виждате уродливото презастрояване, разбитите улици и прахоляка, задръстванията по пътищата, които отблъскват туристите, идващи от държави с висок жизнен стандарт.
Проблемът не е само в това -  достатъчно е да се отбиете само няколко километра встрани от Несебър по пътя за селата, за да се натъкнете на ужасяващи проблеми: разбити пътища, липса на канализация и питейна вода, лошо енергоснабдяване, разхвърляни боклуци, липса на елементарно медицинско и социално обслужване. 
Вътрешността на общината е изостанала на светлинни години от центъра. Там не се влагат никакви средства - нито в инфраструктурата, нито в социалния живот на хората. Този дисбаланс между център и периферия се отразява зле на цялата община и тормози нейното население. Не е нормално главата да е хубава и здрава, а тялото -  грозно и болно.
Нашата цел е да направим общинския съвет и кметската администрация на Несебър еднакво грижливи  към всички населени места и жители на общината. Ние смятаме, че всички хора и селища в нея трябва да получават еднакво внимание от общинската и държавната власт.

Смисълът на  МОРЕ
От намеренията ни произтича и името на нашата коалиция -  МОРЕ. Защото ние предлагаме община Несебър да бъде управлявана от Местно обединение, причината - местните хора познават собствените си проблеми и могат да ги разрешат.
Ние се борим за икономически и духовен Разцвет, който е реално постижим при даденостите на общината.
Ние искаме Единство, защото само ако сме единни, можем да преодолеем  диспропорциите в социално-икономическото развитие на общината и постепенно да изравним периферията с центъра.
Всичко това обяснява и нашето верою: Силата е в единството!
Крайна цел: да опазим имената си чисти
Намеренията на МОРЕ са подкрепени от НДСВ и Зелената партия. Още няколко национални, в това число и парламентарни формации поискаха да участват в коалицията. Грижливо ще обсъдим техните предложения и ще ги уведомим. Ние сме изключително внимателни към всякакъв вид подкрепа - желаем да опазим имената си чисти. Защото имаме престижни професии, проспериращ бизнес, държим на  честта и достойнството си в общестото и не търсим печалби в политиката. Местната власт ни трябва за да подредим общината, в която живеем. Ние можем това - успели хора сме, съумяли сме да се реализираме като личности без да навредим никому в строго спазване на закона и реда!
Едно условие:
няма да сочим общински кмет на първи тур
Кандидат-общинските съветници в листата олицетворяват нашите намерения.  От 1 до 21 място в нея участват личности от селищата на общината.
Всички са известни и успели и с добро име в района. Те ще бъдат нашите сетива, с които ще следим живота в общината и ще се опитваме да решаваме бързо проблемите на хората. Имаме и  кандидат-кметове на всички населени места без Несебър -  поканихме най-качествените хора по места.
Няма да посочим общински кмет на първия тур. Това наше решение е обусловено от програмата ни за управление на община Несебър. Наш приоритет е работата на общинския съвет. Защото общинският съвет разпределя бюджета и се грижи за населените места в общината. Както вече споменахме, нашата цел е да започнем да изравняваме стандарта на живот на територията на цялата община.
За постигането на тази цел е важен Общинския съвет, защото той разпределя бюджетните средства, той се грижи за инфраструктурата, за социалния и културния живот в общината.
МОРЕ  възнамерява да работи така, че  Несебър,  Свети Влас,  Обзор,  Равда,  Кошарица,  Оризаре,  Тънково, Гюлъовца, Баня, Раковсково, Приселци, Паницово, Козница, Емине  - всички селища да имат хубави пътища, канализация, нормални комуникации, по-добри медицински и социални грижи.
Ще се борим всички в общината да получат  равни възможности за развитие. Ще бъдем доволни, ако след  нашето участие в Общинския съвет се създадат условия всички селища в общината да развиват печеливш туризъм.



Прочетено: 2337 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 през деня не трябва да спиш! Александропулис, юни.2007 Международен Семинар на фризьорите София АЗ Под И Над Конкурс прическа Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Кукерландия 2011, Ямбол Йордановден 2011, Бургас - от Тина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development