Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Три микробуса за инвалиди тръгнаха по градските линии



Ключови думи:
25 Август 2007, Събота


Автор: Весела Горанова
Източник: вестник Фактор

Кметът Костадинов дойде за представянето на новите микробуси

Общинската фирма "Бургасбус" пусна в четвъртък три адаптирани автомобила за инвалиди, които ще пътуват по основните градски автобусни линии с номера 12, 12А и 211. Те разполагат със специални  хидравлични бордове, които ще помагат на хората с инвалидни колички да се качват и слизат от микробусите. Те ще тръгват по разписание в 8.00 ч и до 20 ч ще минават на всеки час през спирките на основните градски линии. Трите специализирани микробуса  официално бяха представени от управителя на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев и кмета Йоан Костадинов. С  тях автопаркът на общинската фирма, пригоден за хора в неравностойно положение, се увеличава и микробусите вече са седем. Според кмета Костадинов се обмисля вариант да се пусне микробус и по линията с номер 4.
От общинската фирма заявиха, че колите за трудноподвижни лица, които досега бяха с предварителна заявка, ще продължават да действат. С тях се обезпечава превоза на трудноподвижни деца за дневните центрове "Св. Николай Чудотворец", "Св. Иван Рилски" и новия дом на улица "Дрин" в Бургас. Те се отзовават и на всички заявки на граждани с тежки проблеми на двигателноопорния апарат. Има и микробус, които е адаптиран за ползване от незрящи хора. Услугата се изпълнява на територията на цялата община на цена 0,70 лева. Новите три микробуса са закупени от Община Бургас за 50 хиляди лева.


Прочетено: 2550 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Земя на хоризонта Флора Бургас 2009 тръби 2 Бургаският мост Ритуалната зала в гробищата Мебелна Фабрика ДИЕЗ ГРАФИЛА 2009, Бургас Бургаският кей парапетът до Хамали Грийн – Пренос и Транспорт
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development