Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Данъчните затвориха нелегалния къмпинг “Юг”



11 Август 2007, Събота


Автор: Румяна Емануилиду
Източник: вестник Фактор

Започна ликвидирането и на незаконните паркинги и бариери към плажовете на Южното Черноморие

Това е една от бариерите на къмпинг “Юг", където ти вземат 2 лв., но касов бон не ти издават

Съвместна проверка на данъчни служители от НАП-Бургас и колегите им от Общинската служба “Местни данъци и такси" откриха почти криминален къмпинг, действащ върху територията на част от бившия къмпинг “Юг" край Царево.
Те са проверили легловата база на къмпинга и финансовата отчетност на ЕТ “Готи" - бургаска фирма, придобила имота през 2005 г. Фирмата стопанисва 30 бунгала с общо 35 стаи и 100 легла. Проверката е установила, че от началото на юли досега “Готи" е реализирала 1025 нощувки от български туристи при цени 12 лева за легло в бунгало със санитарен възел и 10 лв. в бунгало без такъв.
Данъчните установили още, че липсва касов апарат и на туристите не се издава документ от фискално устройство. Оказало се, че има регистър за настаняване, но през тази година  в него са записани имената само на 24 летовници. Инспекторите са изчислили, че за месец юли фирмата ще трябва да внесе туристическа такса в размер на 623 лв. Дали фирмата е допуснала и други нарушения, ще се установи след представяне на цялата  документация от собственика на къмпинга.
Данъчните инспектори са съставили два протокола за нарушение в местността “Кумкашлъ", непосредствено до къмпинг “Юг" /бившия лагер на глухонемите"/ . Проверката е установила, че фирма “Реко 91"/ от Панагюрище/, собственост на Костадин Пенчев, стопанисва общо 66 бунгала без регистър за настаняване на туристите, няма удостоверение за категоризация на обекта и липсват каквито и да е документи, удостоверяващи, че дейността се облага с данъци. Заведението на територията на същия къмпинг няма разрешение за поставяне и ползване и предлага алкохол без издаден лиценз, а ястията се приготвят в съседно бунгало.
Данъчнитe служители са установили нарушения и в двете заведения на плажа на “Силистар" непосредствено до Резово. В касата на заведението на плажа проверяващите са установили повече налични пари от отчетените от фискалното устройство. В импровизирано кафене непосредствено преди плажа липсвал касов апарат. В нарушение е уличен и собственикът на паркинга, който е обявил 5 паркоместа, а при проверката на паркинга служителите от НАП-Бургас са преброили 15 автомобила.
Пътят до паркинга, който единствено води до екзотичния плаж на защитената местност не е бил преграден с бариера, но на 500 м от плажа под едно дърво висяла табела със знака за платен паркинг в часовете от от 6.00 ч. до 20.00 ч. Услужлив мъж събирал от всяка кола по 2 лв. За около пет минути през импровизирания пропуск преминали четири коли. В облачния ден на обяд на паркинга имало около 40 автомобила, разказаха проверяващи.
Паркингът не е съгласуван със сътветните служби в общината. От община Царево се ангажираха да проверят дали МОСВ е издавало разрешение за него и да поискат съдействие оттам за премахването му.
Демонтирани са две бариери на бившия къмпинг “Юг", на които са вземани такси от по 2 лева за вход, без да се издава касов бон. За финансовото нарушение данъчните са съставили протокол на великотърновската фирма ЕТ “ СИИ Стар -Васил Петков", арендатор на плажа. Освен това бариерите са затваряли пътя, представляващ публична общинска собственост и незаконно е ограничавала достъпа на гражданите и гостите на общината до плажната ивица -изключителна държавна собственост, предназначена за общо ползване.
Бариера е поставена и на входа на вилно селище “Лазурно море", собственост на българското дружество “Кортекс трейдинг" АД, което е част от холдинга “Фаворит холд" АД. Управителят на ваканционното селище обяснил, че таксата, която се заплаща на входа, е за ползване на паркинга пред хотела.
От общината отрекоха да са издавани разрешения за поставяне на каквито и да е оградителни съоръжения.  Проверките са част от кампанията на данъчните и местната община да бъде осигурен свободен достъп до плажовете. Те ще продължават до края на август.


Прочетено: 3169 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кокили за Строители!!! pepi Фонтанът на площад Александропулис, юни.2007 Нощен Париж от Бутик Пристанище Приморско Конкурс прическа Бургас 2009 Пази се Театър за драма. опера и балет, Бургас Pepi газ 2
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development