Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ловецът Дончо Чапкънов рани две деца в Камено



11 Август 2007, Събота


Автор: Севдалина Пенева
Източник: вестник Фактор

Обяснил, че стреля по птица-пчелояд. Не му вярвайте, знаем какво е държал на прицел, контрира съседка пред кмета Димитър Которов

Кметът Димитър Которов лично посети в болницата Васко, до него неотлъчно са майка му и братчето му

Девет годишно момченце от Камено претърпя няколко операции на лицето и очите, след като съсед на баба му и дядо му стреля по него с 12-калиброва ловна пушка. Васко Янев има проблем със зрението, не вижда с едното око - дясното, което няма да се възстанови според прогнозата на лекарите. Сачма от оръжието на 50-годишния Дончо Чапкънов е минала през клепача, засегнала е кръвоносни съдове и очния нерв и е заседнала зад орбитата.
Момчето е под наблюдение на лекарите в бургаската многопрофилна болница, където се възстановява и приятелчето му Ставро Камбазис на 11 години. То пък е с прострелни рани на лицето и дясната ръка. Двете хлапета постраха на 6 август, около 20,30 часа, докато си играли край двора на Чапкънов. Според обясненията му, той стрелял по птица пчелояд, която кръжала над кошерите му, без да знае, че около имота му има група деца.
Това е неприятен инцидент, дано децата се оправят бързо, надява се кметът на Камено Димитър Которов. Още на следващата сутрин той се срещна с близките на Васко и Ставро, за да ги увери, че ще помогне лично за пълното им възстановяване след престоя в болницата. В сряда Которов посети и децата в болничните им стаи, за да се запознае лично със здравословното им състояние и лечението, което им се прилага.
За да понесат по-леко пребиваването в МБАЛ, кметът им подари плюшени играчки и занимателни игри.
Не е стрелял по птица, лъже, за да се спаси, превъзбудено обясняваха на Которов роднините на двете деца. “Стрелял е по тях нарочно. Бил е бесен, че същия ден някой му бил влизал да краде в двора”, нареждат хората.
На улица “Г. Кондолов” всички са бесни на Дончо. Смятат, че изкарал късмет с бързата намеса на полицията. Малко след стрелбата в махалата се били събрали 50-тина души, готови да разкъсат виновникът. “Дано остане в ареста, но пуснат ли го, най-добре хич да не се мярка насам. Ще му потрошим ръцете, да знае друг път как се стреля по чужди деца”, гневи се една от съседките на Ставровата баба Станка - Недялка.   
Бащата на Ставро е грък, майката е от Камено. Семейството живее в южната ни съседка и всяко лято праща децата си в България. Родителите научили за инцидента едва когато минали границата в сряда. Станка ги излъгала по телефона, че мъжът и бил приет в болница и настоявал да види дъщеря си. “Нямах сили да им кажа истината, не исках да ги плаша”, обяснява бабата. Край нея са другите и две внучета - сестричката и по-малкото братче на Ставро, които също са свидетели на случката. Според децата Дончо стрелял по батко им, не се бил целил по птица.
“Даже да ги е взел за крадците, дето му влизали в имота, пак не виждам смисъл. Момчетата си играели извън двора му, на пътя, почти в слънчогледовата нива. Кошерите му са вътре, тъй че това, дето уж стрелял по някакъв пчелояд над тях, е лъжа”, коментира Султанка, която дели един двор с бабата и дядото на Васко . Жената не може да повярва на случилото се, познавала отдавна Дончо Чапкънов и не помни да е проявявал досега агресия. Не знаем лош ли е, добър ли е, той все мълчи, едно добър ден не казва, добавят хората от близките къщи. 
В махалата чакат да видят как ще приключи следствието по случая, надяват се Дончо да получи наказанието си. “Малко се съмнявам, че ще има възмездие в съда. Той е българин, а ние сме цигани. Като нищо ще му се размине”, добавя комшийката Недялка. Жената обаче е готова да пусне подписка в Камено и ако трябва, местните да се обединят и да съдят Чапкънов. Стрелецът остана в ареста 24 часа, след което бе освободен. Срещу него има образувано досъдебно производство. 




Прочетено: 3150 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
братска дялба Кокили за Строители!!! ухажване Декоративни дървени конструкций Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Инкубатори за люпене на яйца Конструкция Данил ВИК УСЛУГИ БУРГАС Конкурс прическа Бургас 2009 хотел приморец Четвърти рожден ден
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development