Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Град защитава убиец



Ключови думи:
29 Юли 2007, Неделя


Автор: От Боряна Тенчева
Източник: вестник Фактор

Докато беше жив, Мурджо тероризираше цялата община, оплакват се в Камено

Убиха Мурджо - главният заподозрян за зверски закланата бензинджийката Диана. Той бе ликвидиран след пиянска нощ в семейно заведение в село Винарско, община Камено. Местните хора започват подписка с искане превърналият се в неволен убиец Ниази Ниази от с. Малка поляна, община Айтос, да бъде оправдан. Хората си отдъхнаха, че скандалният и агресивен Милчо Иванов - Мурджо на 34 години вече няма да всява страх в Камено.
Във фаталната нощ Мурджо, който е известен като местната мутра, отива на кръчма във Винарско с шумна компания. Екшънът се разиграва в двора на семейното заведение “Сервиз" на 18 юли. Милчо Иванов бил чест посетител и не е имал пререкания със стопаните или с други посетители. Този път влиза с още трима души, които са непознати за собствениците Лючка и Марчо, и двамата пенсионери на по над 60 години. От разговорите става ясно, че всички са арендатори на язовирите край Винарско. Особено впечатление обаче прави 24-годишния Илиян от Айтос. Подвикванията и отношението му към възрастните хора са вулгарни и обидни. Започва да се заяжда и с младото момиче, което е на стаж в заведението и работи като сервитьорка. По-късно след като вече е пил няколко ракии, ядът му се пренася върху Лючка и Марчо. “Обиждаше ни, крещеше ни “дъртаци", псуваше ни.  Минаха дни, а още не мога да се оправя от този ад.", разказва собственичката на ресторанта. Към 23 часа заведението се изпразва, компанията продължава да поръчва ракии и “облаци". Вътре, освен Милчо с шумното си обкръжение, остават още две млади момчета - турчета от айтоски села. Едното - Ниази Ниази е познато на собствениците, тъй като често идвало да пие кафе, понякога си вземал в пластмасова чашка, защото бързал за да гледа животни. Тази нощ той е със свой приятел. През това време Лючка, вече изплашена и трепереща заради обидите, се обажда в полицията, че в заведението назрява скандал. Докато чакат патрулката, възрастната жена моли Ниази и приятеля му да напуснат кръчмата, за да може да заключи. Часът вече е 1 след полунощ. Мъжете стават и излизат в двора, където пиянската нощ е в разгара си. Побеснели Милчо и Илиян скачат с псувни срещу двамата и изкарват палки, с които безпричинно удрят момчетата. При самоотбрана Ниази вади нож и го забива в крака на Мурджо. Той пада в ъгъла на двора. “Пак изтичах да се обадя в полицията и крещях веднага да пращат кола. Излязох и видях Милчо да се търкаля в локва кръв. А този Илиян отново крещеше и псуваше.  Върнах се и звъннах в Бърза помощ. Когато излязох на двора, Илиян и Милчо ги нямаше. Илиян го беше качил на пикапа си и го закара в болницата. Съпругът ми миеше кръвта. После дойде полицията. Джапанките на Мурджо бяха ей там на плочките и аз казах на полицаите да ги вземат. А те ми отговориха, че на Милчо вече няма да му трябват, защото е починал", разказва разтреперана Лючка. Двете турчета са изчакали полицията и сами са предали ножа. Раненият издъхнал в поликлиниката в Камено от загуба на кръв.
В околните села местните хора се заканиха, че ще почнат подписка с искане Ниази да бъде оправдан, тъй като е извършил убийството непредумишлено при самозащита. Новината за смъртта на Мурджо се разнесе светкавично в населените места в общината. Мнозина местни жители я приеха с облекчение, тъй като хората го описват като агресивен, властен, забърквал се в скандали, безцеремонен и жесток, не се спирал пред нищо и често влизал дори във физически сблъсък.
“Аз бях заплашена от него, че ще ми се случи нещо лошо, заради това, че забелязах незаконен сеч накооло. Той бе як физически и всяваше страх", разказва кметът на Винарско Желка Желева.
Мурджо се превърна в страшилещето на Камено преди седем години, когато общината бе потресена от зловещото убийство на 45-годишната Диана Чобанова, която работеше на бензиностанция на “Петрол" на изхода на Камено. Тогава той е бил женен за по-голямата дъщеря на Диана - Паша и бе основният заподозрян за убийството, но представи желязно алибии, което го остави на свобода до смъртта му. Трагедията се е разиграла на 16 ноември 2000 година. Още същата вечер, след като не се прибрала от работа, започнало издирването на Диана. Униформените заварили околностите на крайпътната бензиностанция плувнали в кръв. Около офиса намерили 3 алени локви, между тях ясно личали кървави следи от влачено тяло.  Близо 24 часа полицаите не могли да намерят трупа.
Жената е била умъртвена с няколко удара в главата, влачена и натикана в багажника на собствената й кола "Опел Кадет". Автомобилът е бил открит на следващия ден на километър от бензиностанцията с багажник, оплискан с кръв. С "Опел"-а вероятно полумъртвата Диана е била откарана далеч от бензиностанцията. Полицаите я намерили на 10 км от Камено, захвърлена в шахта, край айтоското село Пирне. Открили я по сигнал на жена от селото, която забелязала в шахтата човешка ръка.
 В багажника, където е била натикана окървавената жертва, са били намерени зелен дъждобран и малка брадвичка.
Освен ударите по главата от жертвата е било изчегъртано и дясното око. Тя е умирала бавно и мъчително. Екзекуторът я е влачил в бурените, докато кръвта й изтичала. Край Пирне тялото е било намерено голо, вероятно разсъблечено от убиеца, за да затрудни следствените органи, ако след години бъде открито. Липсвали следи от изнасилване.
Мурджо беше задържан още в деня на погребението на Диана и разпитан.  След драматичните събития Паша го напуснала и се прибрала у дома си във Ветрен с двете си деца. Преди това те живели на квартира в Бургас. Тя непрекъснато се оплаквала, че Милчо редовно я пребива. Не се задържал на едно работно място за дълго, по това време гравитирал около структури на СИК, за малко бил охранител на някакво заведение, после почнал да кара такси. Хората в Камено били настръхнали от кражбите му. Три пъти пребил Паша така жестоко, че момичето лежало в неврохирургия. Той тормозел и роднините й.


Прочетено: 4791 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Конструкция бургаска среща Машините на Леонардо жажда за светлина Бургаският кей ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ вместо сняг на Коледа витраж5 газ 2 Флора Бургас 2009 Най-тъжната ми снимка...
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development