Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Хляб за богаташи - 3 лв.



Ключови думи:
05 Юли 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



От Невена Томова

Фирмата за производство на специални хлябове "Нилана" пусна     първите биохлябове на българския пазар. Двата нови продукта     "Био-Корн" и "Био-Крукт" са сертифицирани през април от фирма "Балкан Биосет" - Пловдив, чиито документи са признати в ЕС. Двата хляба вече са на пазара и могат да се намерят на щандовете на фирмата в Централните хали, "Кауфланд", "Хит", както и в хлебните къщи     на дружеството в "Лозенец" и "Красна поляна". Цените им на дребно са между 2,50 и 3,00 лв. за 300 грама. Хлябът бил по-скъп, защото производителят се нуждаел от много усилия и знания за направата на такъв вид храни.

Биохлябовете са екологично чисти, продуктите, от които са произведени, не са обработени с химикали, и са произведени на екологично чисти места под строг контрол и без генномодифицирани организми. По естествен път е постигната трайност до 3 дни на екопродуктите.

Миксовете за двата хляба "Нилана" внася от Германия, защото у нас все още няма традициии в биоземеделието, а и са нужни поне 3-4 години, за да може да се отмият вредните химикали от площите, върху които се отглеждат пшеница и ръж.

„Био-Корн" е замесен с пълнозърнесто ръжено брашно, обогатено със семена от слънчоглед, малц, лен и сусам. Той повишава нивото на кръвната захар много по-бавно и намалява нуждата от инсулин - един от основните проблеми за здравето     на хората с наднормено тегло. "Био-Круст" също е ръжен хляб, с много по-високо съдържание на протеин, заради което е идеален за диета без месо.


Прочетено: 2420 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
витраж5 Тухлена селска къща Морска градина Бургас Вече съм голяма моите цветя Алуминиеви парапети Промоция Мандарин Камини CLAM - CORTONA angolare Машините на Леонардо Четвърти рожден ден Данил pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development