Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ДСБ: И с Иван Костов, и без него - все лошо



Ключови думи:
28 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



При сегашното състояние на ДСБ и при липса на виждане за отварянето й към десните избиратели по-добре Костов да остане

Снимка: БГНЕС




От Светла Димитрова

Колкото и парадоксално да звучи, но проблемът на ДСБ не е в лидера на партията Иван Костов. Каквито и гласове да се чуват, че поемайки отговорност за поредното слабо представяне на партията на изборите за евродепутати, лидерът й Иван Костов трябва да се оттегли, възниква въпросът - без Костов какво ще прави ДСБ. Но и другият въпрос - с Костов какво ще прави.

Появила се като десен проект, антипод на СДС като визия, Демократи за силна България тръгна по-скоро като дискусионен клуб, като звено за лансиране на десни политики в различни сфери, като затворена формация на хора, които знаят какво е добро за България, но не знаят как да намерят за него широка електорална подкрепа. Тази визия бе олицетворявана от Иван Костов и от група нелишени от политически опит хора около него. С течение на годините обаче визията се оказа губеща, не защото казва неправилни или нереалистични неща, а защото остана чужда за обикновения, не елитарно настроен избирател с десни възгледи.

И ако при СДС проблемът, колкото също да звучи парадоксално на пръв поглед, е лидерски, в ДСБ проблемът е същностен. Дали партията ще се отвори широко и от клуб ще стане дясна народна партия, не елитарна, а народна, дали ще отправи послания, които да бъдат чути и подкрепени, дали ще намери път и към други десни партии за стратегически общи действия.

В този смисъл Иван Костов няма да помогне на ДСБ да намери своя път, нито ще попречи на този път, ако той се вижда. При сегашното състояние на партията и при липса на виждане за отварянето й по-добре Костов да остане, защото поне ще може да формулира смислени парламентарни питания до края на мандата на този парламент.

А за следващия и той, и ДСБ по-добре да забравят. Поне докато не намерят път и формула да се трансформират в истинска дясна партия и лидер на истинска дясна партия с прилична електорална подкрепа.                                


Прочетено: 1704 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кукерландия 2011, Ямбол Конкурс прическа Бургас 2009 Международен Семинар на фризьорите София витраж5 най-съвестният представител Камини CLAM жълто и сиво парапетът до Конкурс прическа Бургас 2009 pepi Spirit of Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development