Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Политиката е за достойни хора, не за мутри



Ключови думи:
14 Май 2007, Понеделник


Източник: вестник Фактор



Доц. Богдан Богданов: Аз избирам д-р Тренчев



Етимологията на думата политика е от гр. polis и techne, т.е. това е наука, изкуство за управление на полиса, град - държава. След като е наука, политиката е за достойни хора, а не за мутри.

Подкрепям листата, ръководена от д-р Тренчев, защото вярвам, че тя е съставена от почтени личности, които ще мислят и работят за България. Самият Тренчев е доказал, че спазва принципа на Конфуций "В държавата, където има ред, бъди смел в действията си и в думите си. В държавата, където няма ред, бъди смел в действията си и предпазлив в думите си." Да, той е смел и е действал в продължение на години в една посока, в интерес на трудовите хора.

Интересно е, че синдикатите обединяват хора, действащи заедно за обществения интерес на обикновените българи, а социалдемокрацията е продължение на синдикализма в политиката.

В този контекст в листата са включени личности, които могат да защитят интересите не на определен кръг от хора, а на всички българи.

Членството ни в ЕС се свързва с притока на много финансови средства, които са предназначени не за олигархията, а за България и българите. Това обаче ни най-малко не тревожи онези партии с обръчи от фирми, които са чиста проба олигархически структури, да полагат огромни усилия и чрез наивитета на българите да се домогват до европарите.

Олигарсите обаче трябва да си припомнят думите на Бенджамин Дизраели, че "Дворците не са в безопасност там, където колибите са нещастни."

Седемнадесет години ние се убеждавахме, че "високите длъжности правят големите хора още по-големи, а малките още по-малки." /Жан дьо Лабрюйер/

Така че, да не пращаме духовни джуджета в ЕП



Петьо Лазаров, оперен певец:

- Той е човекът, най-добре запознат с проблемите на хората, защото непрекъснато е сред тях. В Европарламента трябва да има синдикалисти, които знаят как да отстояват правата на обикновените българи. При това, без да се съобразяват с готовите решения, спуснати от партиите. Опасявам се, че порочната практика при решаването на всеки въпрос да се подхожда на партиен принцип, ще се привнесе и в Европарламента. Затова избрах да гласувам за д-р Тренчев. През годините той е доказал, че не се поддава на натиск. Той е харизматична личност, у него има нещо, което кара хората да му вярват. Вярвам му и аз.



Д-р Васил Керанов, хирург:

- Д-р Тренчев е демократ с доказана биография, който винаги е отстоявал идеите си, независимо какво му струва това в личен план. През тия 18 години на преход, в политическата сфера се чуха много приказки за хора от властта и за политици, че са участвали в корупционни схеми, имената им бяха забърквани в скандали, свързани дори със сивата икономика.

През всичките тези години името на д-р Тренчев остана чисто.



Мая Неделчева, секретарка:

Имам високо мнение за него. Той е човек, който в дългата си кариера на синдикален лидер е заслужил доверието на работещите, на хората от народа. Поведението му е на земен човек, който живее близо до обикновените българи, думите му са разбираеми, посланията му - ясни и точни. Ще гласувам за него, защото искам личности като него да представляват страната ни в Европарламента.



Росица Бесова, администратор:

- Харесвам го като човек - спокоен, уравновесен, добър оратор. Завладява публиката и излъчва доверие и солидност. Той е от малкото хора в политиката, на които вярвам сто процента.



Ненка Митева, домакиня:

- Работила съм в здравеопазването 15 години и съм имала лични контакти с него. За мен той е обаятелна личност, човек, на когото мога да разчитам, че ще направи всичко по силите си, за да представи България в най-добрата и светлина. И в същото време ще защитава интересите на страната ни така, както защитава работниците в качеството си на синдикален лидер.



Дарио Томалети, трети в листата на Коалиция на българските социалдемократи:

- Присъствието ми като трети в листата показва, че съм избрал да гласувам за д-р Тренчев. През годините той е показал, че отстоява своите обещания, че държи на думата си. Това e нещо рядко срещано сред днешните политици.


Прочетено: 2300 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
от прозореца Истанбул бункер singing in the rain :))) БГ СМЕШКИ Пролет преди листата Лятото Един залез Цветы луговые
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development