Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

След Южния Стойновски получи и Северния плаж



Ключови думи:
03 Май 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Съдът се произнесе окончателно, “Онтайм” става концесионер за 20 години

Ваклин Стойновски и една фирмите му - “Онтайм”, с която кандидатства за концесията на плажа, спечелиха дългата съдебна битка окончателно. Петчленен състав на ВАС постанови, че концесионер на морски плаж “Бургас-Север” ще бъде “Онтайм”     ЕООД.

Според нормативите до един месец от обявяване на решението трябва да бъде подписан     договор за концесия с министъра на регионалното развитие и благоустройството. Договорът ще бъде за срок от 20 години.

По силата на новия закон за устройството на Черноморското крайбрежие подобни договори за концесии ще бъдат за срок от 10 години, но разликата в казуса с бургаския плаж се дължи на вече започналата     процедура. Показателно е, че общо четири съдебни състава на Върховния съд - два тричленни и два петчленни, потвърдиха решението на Министерския съвет за предоставянето на концесия на плаж “Бургас-Север” на “ Онтайм дистрибюшън енд лоджистикс” ЕООД.

По подобен начин се разви съдебната процедура и за централния бургаски плаж, припомниха от офиса на Стойновски. На 12 септември     2005 година правителството     определи за концесионер фирмата от Попово “Еко Прес”ООД.     За да защити интересите на града и с твърдението, че е подготвило по-добрата оферта, ръководството на “Онтайм” оспори решението в съда. През 2006 год. тричленен състав на ВАС отмени решението на Министерския съвет и върна преписката за продължаване на концесионната процедура. Фирмата от Попово беше отстранена от участие в състезанието, а за концесионер беше     определен вторият в класирането - “Онтайм” ЕООД.     Това решение беше     потвърдено и оставено в сила от окончателното решение на 5-членен състав на ВАС. Сега предстои подписване на договор при условията на вече обявената концесия за 15 години.

За пореден път се убеждавам в авторитета и безпристрастността на българския съд, заяви Ваклин Стойновски.През изминалите две години той стопанисваше плажната ивица на града с договор за поддръжка и оттук нататък няма     пречки да осъществи своя мегапроект, който обяви през 2005 год.- да превърне пясъчната ивица в най-чистата, най-атрактивната и цивилизована част от Бургас - туристически с непознати за страната стандарти и практики.

През миналия сезон, когато все още имаше неясноти дали ще бъде той стопанинът, броят на спасителните постове беше увеличен близо два пъти, включиха се и мобилни спасителни двойки в райнните и късни часове от деня, появиха се понтонни спасителни постове душове,чешми, безплатни чадъри и паркинги, униформена охрана, безпрецедентно лятото завърши без жертви.

С възстановяването на традиционните Нептунови празници, поставянето на рампи за инвалиди и поддръжката на хигиената     в пиковите дни бяха регистрирани по 40 000 плажуващи.

“Договорът за концесия е факт и първата стъпка към осъществяване на плана ще бъде модерната     канализационна система, с нея ще променим лицето на плажа”, гарантира Стойновски.

От Иван Трифонов


Прочетено: 1834 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas ЛРД Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Wall! Ремонтира носачи BMW камини всичко за отопланието Слънчоглед Тавия  мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Рибарското селище край Бургас Машините на Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development