Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

МЦ “Св.София” строи нова болница за 5 милиона евро във Ветрен



Ключови думи:
08 Март 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Във Ветрен ще бъде реализиран голям проект за многопрофилна болница. Това съобщи инвеститорът инж.Семир Абумелих - съсобственик и управител на “Медицински център “Света София” - Бургас.

Новата клиника ще бъде на площ от около 5 000 кв. м., ще разполага с 40 самостоятелни легла. В нея акцентът ще бъде на Акушерство-гинекологията, Родилен център, Хирургичен блок, Ортопедично отделение, Уши-нос-гърло, Урология, Педиатрично отделение, Терапевтично отделение, Пластична хирургия.

Схемата на работа е взаимствана изцяло от австралийска болница. Ще има Настоятелство от пациенти-доброволци, които ще изслушват пациенти с проблем при обслужването в болницата или с лекар. “Това са трети лица, които не участват в процеса на лечение, не са обвързани с лекарите или ръководителите на болницата и имат интерес да решат проблема на хората. Законът го предвижда и в България, но на този етап все още никой не го прави”, каза Абумелих.

В новата болница заплащането ще е от нула до доплащане за екстри - като единична стая в хотелската част и други.

Собственик и изпълнител на проекта е     Медицински център “Света София”. Планираната инвестиция е 5 млн евро.

Също във Ветрен започва изграждането и на приемна сграда на         Медицински център “Света София”. Сградата е предвидена като приемна за гости на клиника “Св.София” и представлява малка резиденция за индивидуална (семейна) и групова почивка на гости и пациенти. Състои се от два жилищни етажа, частичен сутерен и подпокривно пространство.

Представителният етаж е организиран с голяма дневна, в която е разположена двустранна камина с кът за разговори в пряка връзка с кухня-трапезария с широка тераса на ниво терен.Чрез свободностояща колонада, завършваща с цветарник, е осигурено климатизирането на тази зона.

Вдясно от входа е оформен резидентски апартамент с кабинет, дрешник (склад) и спалня с голяма баня и с директни връзки към дворното пространство. В тази зона е предвидена и връзка към лятната част на кухнята, оформена като барбекю.Срещу представителния вход е разположена открита стълба, която води към втория етаж, където са разположени две спални с баня, един апартамент с дрешник и малък офис за обслужване.

Дневният кът на втория етаж е в пряка връзка с южната и западна тераси, към него е разположено домакинско помещение за камериерка. От пространството на дневната открита стълба води до подпокривното пространство, предвидено за хоби дейности и тихи игри. Таванското помещение има връзка с голяма южна тераса, изрязана в ската на покрива.

Конфигурацията на сградата следва естествения терен и чрез различните нива в дневната и жилищната част се вписва удачно в природната даденост.

Проектът е дело на “АТИКА Р5” ООД - арх. Петко Йовчев; Визуализацията е на инж. Теодор Радославов.

Междувременно “Медицински център “Света София” разшири обема на базата в центъра на Бургас. Оборудвано е ново рентгеново отделение, стационар хирургична зала, подновена е цялата апаратура на клиниката с най-нови и съвременни модели “Дженерал електрик” ехограф,     видеогастроскоп “Олимпус” и други. Досега са инвестирани над 850 000 евро в оборудване, а цялата инвестиция за изграждането и обзавеждането на центъра възлиза на около 4 млн евро, обясни инж.Семир Абумелих.

Скиците и цветните снимки са на приемна сграда на     “Медицински център “Света София” в бургаския кв. Ветрен

От Румяна Емануилиду


Прочетено: 2687 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургаска къша Конкурс прическа Бургас 2009 Паметник на незнайния войн pepi Конкур глазами зрителя ПЕПИ Рози Цветя горноезеровски циганин
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development