Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Колко са виновните за трупа на студента, захвърлен в тръстиките?



Ключови думи:
01 Март 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Ще водим ново дело - срещу таксиметров шофьор, който може и да е съучастник, казва адвокатът на семейството на Митко от Сливен

Още един обвиняем може да бъде привлечен под отговорност за жестокото убийство на 21-годишния студент от Сливен Димитър Динев, чийто труп бе захвърлен в тръстиките на езерото Вая през юни м.г. Не мога да приема, че таксиметровият шофьор, закарал убиеца и жертвата му до мястото във фаталната нощ, е невинен. Прекалено много подробности знае за смъртта на момчето, а показанията му пред дознателя и съда са пълни с противоречия и лъжи. За мен той е вътре и трябва да отговаря като съучастник, а не като свидетел, казва адвокатът на родителите на Митко Сиво Сивов.

В сряда той настояваше за най-тежката присъда срещу убиеца Любомир Панайотов - затвор до живот, без право на замяна. Дали ще я получи, ще стане ясно днес сутринта, когато ще се произнесе 5-членния състав на Бургаски окръжен съд с председател Цвета Попова. Веднага след заседанието адвокат Сивов ще поиска от прокуратурата да бъде повдигнато обвинение и срещу шофьора Цветомир Георгиев.

Според версията на таксиджията, Любомир му се обадил в малките часове на 1 юни, казал му, че трябва да свършат нещо. Пред квартирата си в Бургас го чакал заедно с Митко, с когото се били запознали предния ден. Студентът бил целия в кръв, не говорил. Цецо не задавал излишни въпроси, просто закарал двамата до езерото. Не реагирал и когато старият му приятел Панайотов не дал разумни обяснения защо се връща сам в колата. Показанията му пред съда обаче се разминаха с тези на обвиняемия. Който за първи път разказа зловещите подробности     за целия механизъм на бруталното убийство.

Любомир Панайотов видял Митко за първи път в последния ден на май 2006 година. Момчето дошло във фирмата, в която той да работил, да си търси работа. Нямало обаче къде да спи. Според колега на подсъдимия, също разпитан в съда, студентът питал за общежитие, където може да отседне. Казали му, че има такова, срещу месечен наем от 106 лева. Докато момчето се установи обаче, Любо го поканил в неговата квартира.

В края на работния ден той повикал Цецо и всички се натоварили в колата. Колегата Димо Георгиев слязъл по пътя и нямал представа какво се е случило. Направило му впечатление, че Митко на следващия ден го нямало, но Любо казал, че си намерил друга работа. Пред съда вчера Димо даде показания, че Панайотов често се карал с хората в цеха, но само по работа, не пиел в работно време.

Исках да го накажа за това, че открадна снимка на приятелката ми Петя от албума, каза в съда убиецът. Вечерта, когато останали само в квартирата, той изкарал бутилка уиски, за де се почерпят. И показвал фотосите на Митко, когато забелязал, че една от снимките липсва. Побеснял и се нахвърлил върху жертвата си с юмруци. Когато докарал студента до безпомощно състояние, извикал Цецо с таксито и му казал да кара до Вая. Там, в тръстиките край езерото, започвнал да удря с камък момчето по главата, докато я направил на пихтия. "Не съм искал да го убия, а само да го накажа като го оставя край езерото. Върнах се на другия ден с таксито, Цецо ме закара, да видя как е Димитър, дали има нужда да го водя на лекар, но той беше умрял", звучи циничния разказ на Панайотов. Според заключенията на съдебните лекари, той не е дал никакъв шанс на 21-годишния младеж да оцелее, а целенасочените удари в главата и лицето доказват, че обвиняемият е имал намерение да прикрие следите си.

В съда бе привикана за разпит и приятелката му Петя, която го обрисува като добър и нежен човек.

Синът ми мечтаеше да стане полицай, искаше да пази и да защитава хората, а какво стана, плачеха родителите на Митко. Бащата не спря да трепери в съда при вида на човека, отнел живота на детето му.

Извикаха ме да го разпозная. 20 минути ми трябваха да реша дали това е Митко, толкова много беше обезобразен. Погребахме го в затворен ковчег. Освен мен никой друг не го е виждал, даже майка му не можа да се прости с него, разплака се в съда Кирил Динев. Пред журналисти той и адвокатът му Сивов се обявиха за връщане на смъртното наказание за подобни тежки престъпления.

От Севдалина Пенева


Прочетено: 1916 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Фонтаните на Град Монтата-BG Родното небе Рибари в Истанбул вместо сняг на Коледа улична картина паметникът на Руската армия къщичка в градината небе Созопол - пристан Истанбул рибари БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development