Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

“Александрия груп холдинг” АД инвестира 6 млн евро в нов комплекс в Царево



Ключови думи:
10 Февруари 2007, Събота


Източник: вестник Фактор



“Александрия груп холдинг” започва строителството на четиризвезден хотелски комплекс     “Хермес” в Царево. Това съобщиха собствениците на туристическата агенция Александър и Тодор Павлови.

Комплексът ще има 600 места. Той ще изгражда в зона “Север” на най-южната черноморска община върху площ от 8 дка и ще бъде само на 100 м от централния градски плаж. Разгънатата му застроителна площ е 15 000 кв. м .

Проектът предвижда изграждането на общо четири блока - два апартаментски и два с хотелски стаи, които ще се ползват само от чешки туристи.

Инвестицията е изцяло на туристическа агенция “Александрия” - най-голямата турооператорска фирма     за чешки туристи в България, която действа на нашия пазар вече десет години. Агенцията ще инвестира 6 млн. евро в строителството, което ще започне в края на февруари и ще завърши през май 2008 г., обявиха инвеститорите.

Собственост на     “Александрия” са над 200 хотела по българското Черноморие. Освен това от пет години агенцията менажира хотели     по цялото черноморско крайбрежие от Балчик до Синеморец.

Фирмата навлиза в туристическия бранш у нас през 1991 година и вече има дестинации в целия свят. Около 100 000 туристи годишно пътуват с “Александрия”     по света.     Най-обхватна е туристическата й дейност в България, следват Гърция, Хърватия, Египет и др. През миналата година     с посредничеството на “Александрия” по нашето Черноморие са летували 25 000 чешки туристи, разказаха инвеститарите.

Вчера на среща с кмета инж. Петко Арнаудов собствениците на туристическата агенция Александър и Тодор Павлови споделиха намеренията си Царево да стане основна дестинация за “Александрия” . Целта е да се привлекат повече чешки туристи на територията на общината и да се развива масов туризъм.

Следващата инвестиция ще бъде в изграждането на кухня-майка за кетърингово обслужване на всичките хотели на “Александрия” по Черноморието. Тази инвестиция ще бъде направена съвместно с Община Царево. Храната ще се съхранява на принципа на шоковото замразяване чрез използването на най-съвременни технологии.

От Румяна Емануилиду


Прочетено: 3077 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
търговски център Бургаският кей Miss Sixty Инкубатори за люпене на яйца Международен Семинар на фризьорите София Салат дьо Шоп Кукерландия 2011, Ямбол камини Неизмазана тухлена селска къща ХРИСТИ грее грее Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development