Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Към Европа с българска мода



Ключови думи:
07 Декември 2006, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

На ревю-спектакъл свои тоалети показаха модните къщи „Франц Мари", „Фани Фешън", „Астелла", „Лита", „Дрийм нет" и други

Стилни сиви костюми и строги вечерни тоалети показа на „европейско" ревю модна къща „Франц Мари"



    „С какво е постлан пътят на българката към Европа?", пита депутата от БСП Иво Атанасов млада репортерка. „С българска мода", отговаря той и сочи веселата суматоха около тях. Действието се развива във фоайето на хотел „Хилтън". Поводът е годишното модно дефиле на дизайнери и модни къщи, членове на Националната камара за мода. То е посветено на предстоящото членство на България в ЕС.



    Красивите розово-лилави килими са вдигнати, а на тяхно място е построена сцената за дефилето. От двете й страни местата си заемат почетните гости на спектакъла. Освен Иво Атанасов и красивата му съпруга, да уважат труда на дизайнерите са дошли вицепремиерът Ивайло Калфин, министерши и депутатши, журналисти и колеги на домакините от бранша. Тук са и представителите на Германското дружество за техническо сътрудничество /GTZ/ към Федералното министерство за икономическо развитие на Германия, под чийто патронаж се провежда събитието. Пристигат и манекенките от „Хай Левъл", „Ексграунд", „Ню Вижън" и „БГ Моделс". Надя Вълева - председателя на борда на директорите на Националната камара за мода, дава последни наставления на екипа.



    „С какво ще влезе облечена Пенка Станчева в Европа?", шеговито имитира въпроса на телевизионната журналистка главният редактор на „Фактор" Станка Динева. „С „Франц Мари", отговаря в същия стил Пенка Станчева - шеф на рекламата на вестника, и изтупва невидими прашинки от прекрасното червено сако, с което е облечена. Към разговарящите се приближава дама в черен панталон и блуза. „Хубаво сако, каква марка е", пита тя Станчева. „Нали е хубаво, купих си го специално за случая, ушито е от модна къща „Франц Мари", отговаря Станчева. Оказва се, че питащата е Мария Инджова, дизайнер на модната къща, която е познала проектираната лично от нея дреха. От думите й става ясно, че тя направо „пари", защото е от най-новите модели на студиото й.



    Лумват светлините на прожекторите, всички заемат местата си, на подиума излиза водещата, дефилето започва. Представянето на колекциите стартира с моделите „Фани Фешън" с дизайнер Фани Пападопулу. Строги, спортни, вечерни, ежедневни и младежки тоалети показват студиата на „Астелла" на Аля Милушева, „Юджийн нет" на Евгени Петков, „Дрийм нет" на Мирослава Бонева, „Нюел" на Елизабет Михайлова, „Лита" на Светла Макавеева, а също така на дизайнерите Силвия Павлова, Антония Негрова, Кристина Денчева.

На сцената излизат малко момиче и малко момче, облечени в национални носии. Те носят огромна кошница цветя, която оставят в дъното на подиума. След тях по него излизат манекенки, облечени в красиви сиви ежедневни панталони, поли и сака, тъмни вечерни тоалети и строги костюми за работещи жени. Това са най-новите модели на „Франц Мари". В края на шоуто отново се появяват двете дечица, но вече облечени като „господин" и „госпожица". Тя в искрящо бяла дълга рокля, той в строг панталон, бяла риза и черна папионка. Хванати за ръка, те развяват българския трикольор и синия флаг със златните звезди на Европейския съюз. В края на подиума българският „господин" коленичи, поема ръката на европейската „госпожица" и неопитно я целува. Спектакълът на модата, с която българката „влиза" в ЕС завършва със символичното „искане на ръката" на красивата Европа от нашия „ерген".



    Гръмват аплодисменти. Всички са впечатлени от хореографията на ревюто. Оказва се, че тя е дело на доайена на българската мода Петър Генадиев по авторска фешън музика на гениалния български композитор Стоиц Гъдев.



Прочетено: 3321 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi wellcome to bourgas Конкур глазами зрителя АЗ Слънчоглед Pink For Sale Небе Аз И Брат ми  с децата . Катедрала в Париж от Бутик Професиоанални Американски Кокили за Строители Аз в Лондон Лутън централна градска тоалетна
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development