Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Медиите да внимават с въпросите за Несебър



18 Ноември 2010, Четвъртък



СТАНОВИЩЕ ОБЛАСТEН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ БУРГАС Държавните институции благодарят на медиите за отразяването на ситуацията в Несебър, като ги призовават към обективност, безпристрасност и въздържане от провокативни въпроси, които допълнителното да подкопаят гражданския мир и създадените обществени взаимоотношения. Заснелите видеоматериал от протестните действия в различните дни медии могат да подпомогнат дейността на ОДМВР Бургас по установяване самоличността на лицата, участвали в изброените прояви, като предоставят копия от суровия материал на електронен носител.

СТАНОВИЩЕ
ОБЛАСТEН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ БУРГАС
Спокойствието и реда в Стария Несебър, нарушавани с хулигански прояви и вандалски действия в последните дни, ще бъдат защитени и гарантирани с всички възможни законови действия от държавните институции. Действията на органите на реда до момента са насочени към подсигуряване възможността за прилагане на закона, при задължително условие – опазване на обществения ред, живота, здравето и имуществото на гражданите. Толерантността и желанието от страна на държавните институции за диалог са тълкувани в погрешна посока от група граждани, които достигайки крайна форма на демонстрация, са подпалили върху паметник на културата - крепостните стени на древна Месамбрия автомобилни гуми и издигнали обърнат национален флаг. Отчитайки и факта, че работниците, участващи в разрушаването на незаконните постройки, са замеряни с различни предмети с цел нараняването им, държавните органи изразяват загрижеността си относно умишленото нагнетяване на напрежение и дестабилизиране на обществения ред в Стария Несебър. Използването на малолетни лица и включването им в протестите противоречи на добрия морал и възпитанието на подрастващите, които стават свидетели на сцени, различни от установените изисквания за обществен ред и спокойствие.
Държавните институции благодарят на медиите за отразяването на ситуацията в Несебър, като ги призовават към обективност, безпристрасност и въздържане от провокативни въпроси, които допълнителното да подкопаят гражданския мир и създадените обществени взаимоотношения. Заснелите видеоматериал от протестните действия в различните дни медии могат да подпомогнат дейността на ОДМВР Бургас по установяване самоличността на лицата, участвали в изброените прояви, като предоставят копия от суровия материал на електронен носител. В ОДМВР Бургас са получени данни за самоличността на лицата, подклаждащи към граждански бунт, както и информации за предстоящи умишлени действия по увреждане и унищожаване на църкви и други архитектурни паметници на територията на Стария Несебър, като ответни на законосъобразните действия по премахване на незаконните постройки.
Държавните институции ще продължат действията си по прилагане на закона в цялата му сила за гарантиране спокойствието и сигурността на живеещите на територията на Стария Несебър.




Прочетено: 3406 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Българско село Международен Семинар на фризьорите София Бургас, Богориди Камини CLAM Роза аз Неизползваната жп линия в парк Miss Sixty моите цветя кафето ми Детски къщи Teddys house primorec
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development