Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Деца превръщат отпадъци в изкуство



21 Октомври 2010, Четвъртък



Пластмасови лъжици, найлонови торбички, фолио от цигари и други предмети от ежедневието стават част от живописни пана. Деца със специални образователни нужди (СОП) от ОУ „П. Р. Славейков” и техни връстници проявиха въображението си и превърнаха обикновените предмети в красиви картини в първата част от арт седмицата. Темата бе „Предметите от ежедневието като изкуство.” Напътстваха ги бургаските художници Николай Дубаров и Георги Динев. Втората тема, по която децата ще творят в петък е „Природата върху пано”.

Пластмасови лъжици, найлонови торбички, фолио от цигари  и други предмети от ежедневието стават част от живописни пана. Деца със специални образователни нужди (СОП) от ОУ „П. Р. Славейков” и техни връстници проявиха въображението си и превърнаха обикновените предмети в красиви картини в първата част от арт седмицата. Темата бе „Предметите от ежедневието като изкуство.” Напътстваха ги бургаските художници Николай Дубаров и Георги Динев. Втората тема, по която децата ще творят в петък е „Природата върху пано”.
Хора с такива нужди развиват в много по-голяма степен своите творчески заложби, отколкото другите. Използването на арт терапия е силно развита като подход в САЩ и Западна Европа. Макар и бавно тя навлиза и в българските училища.
Николай Дубаров и Георги Динев споделиха, че са изключително щастливи да помогнат на децата да се себеизразят чрез изкуство. „Навремето в Бургас имаше много арт кръжоци, в които децата не просто рисуваха, а развиваха своя мироглед и отношението си към природата”, сподели Георги Динев.
„Арт седмица с акцент” е продължение на инициативата „Бизнесът помага, дори в криза”, която мебелна фирма „Акцент 3” ООД поде през месец юни и областният управител Констнатин Гребенаров подкрепи. Тогава бе реновиран ресурсния кабинет в ОУ „П. Р. Славейков”.


Прочетено: 3365 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджански извор Кукерландия 2011, Ямбол Първа копка Долно Езерово Созопол зад облаците плахо наднича... Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани Гиацинт http://rosengeorgiev.com Bulgarian Airlines...ама в Кайро приятелки морето в началото на новата година Стилът на знаменитостите
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development