Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Първата в Бургаска област модерна езикова компютърна лаборатория откриха в СОУ „Христо Ботев” - Айтос



06 Октомври 2010, Сряда



На 4 октомври 2010 г., в СОУ „Христо Ботев” в Айтос беше открита първата в Бургаска област модерна езикова компютърна лаборатория. Мултифункционалният езиков кабинет е изграден по проект „Светът в една класна стая” и е финансиран от Фондация „Америка за България”. Езиковата лаборатория е една от малкото в България. В нея учениците ще усвояват знания и умения по английски език.

На 4 октомври 2010 г., в СОУ „Христо Ботев” в Айтос беше открита първата в Бургаска област модерна езикова компютърна лаборатория. Мултифункционалният езиков кабинет е изграден по проект „Светът в една класна стая” и е финансиран от Фондация „Америка за България”.
Езиковата лаборатория е една от малкото в България. В нея учениците ще усвояват знания и умения по английски език.
На тържествената церемония за откриването присъстваха кметът Евгени Врабчев и народните представители от ГЕРБ д-р Галина Милева и Иван Алексиев. На уникалното за училището събитие бяха и Франк Бауер – Президент на Фондация „Америка за България”, Десислава Тальокова – Изпълнителен директор и Иванка Цанкова – Програмен директор на Фондацията в България. Според г-н Бауер, много училища биха завидяла на айтоското за възможността да има кабинет с най-модерното оборудване. Стана ясно, че Фондацията подкрепя силни, динамични и активни ръководители на училища. Според Франк Бяуер в България такива ръководители се броят на пръсти. Той благодари на директорката Пенка Кирязова за чудесно свършената работа.
Новият кабинет в айтоското училище няма нищо общо с досегашните условия за преподаване на чужди езици. В него учителите ще имат възможност за иновации, атрактивни методи и техники, чрез които учениците ще опознават американските традиции и култура. Нещо повече - забавлявайки се, ще преоткриват богатствата на света. Специализиран софтуер с инсталирани 17 компютъра, дава възможност на всеки ученик да остане „насаме” със собствените си знания. Да се упражнява индивидуално, да чува произношението си и да коригира грешките. Учителят е в ролята на наблюдател: контролира и напътства учениците от своя компютър. Към лабораторните езикови „реквизити” има монтирана интерактивна дъска, която също притежава специализиран езиков софтуер. В широкоспектърните модерни „екстри” се открояват възможността за симултанен превод, както и опции за филмови субтитри.
Работата в новия езиков кабинет се успорядява с дейностите по други три проекта за междуучилищно партньорство по Програмата „Коменски”, спечелени от СОУ „Христо Ботев”. Допирните точки между проектите ще са в осъществените видеоконферентни връзки и скайп-контакти с партньорите от няколко европейски страни.
В кабинета ще функционира библиотека с учебни помагала и мултимедийни продукти, свързани с изучаването на бизнес- английски и на специализиран английски в областта на туризма.
Езиковата лаборатория е с широко отворени врати  както за възпитаниците на най-старото и най-голямото училище на територията на община Айтос, така и за желаещите да изучават английски език учители. А защо не и за по-широка аудитория?
Проектът „Светът в една класна стая” е на стойност 58 981 лв. 70% от средствата осигурява Фондация „Америка за България. Тя е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Училището пък инвестира собствен принос в доброволния труд на учители, ученици, родители.


Прочетено: 6150 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
3
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мандарин съботно кафе моите цветя Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Мой хороший знакомый из Бургаса Парк в Бургас, Младежки дом Созопол МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development