Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Дни на Агата Кристи в България



04 Октомври 2010, Понеделник



ПРЕЗ 2010 г. ПРАЗНУВАМЕ 120 години от рождението на Агата Кристи 90 години от първия случай на Поаро 80 години от появата на госпожица Марпъл

    
ПРЕЗ 2010 г. ПРАЗНУВАМЕ

120 години от рождението на Агата Кристи
90 години от първия случай на Поаро
80 години от появата на госпожица Марпъл


Агата Кристи е призната за най-продавания автор за всички времена, а ЮНЕСКО я обявява за най-превеждания писател в света. Тя има над осемдесет криминални романа, публикувани на сто и три езика и продадени в над два милиарда екземпляра.
Агата Кристи е единственият писател в жанра, който създава двама еднакво популярни и любими герои – белгийския дÐ �тектив Еркюл Поаро и симпатичната стара мома Джейн Марпъл. Благодарение на тях Агата Кристи си спечелва титлата „Първа дама на криминалния жанр”.

По случай 120-ия юбилей на великата писателка издателство ЕРА организира „Дни на Агата Кристи в България”. До края на годината ще се проведат разнообразни инициативи, насочени към вас, верните почитатели на Агата.

•    В 10 книжарници на Хеликон и Пингвините в страната читателите ще се почерпят с вкусен бонбон по случай рождения ден на писателката.
&b ull;    В рамките на две седмици книгите на Агата Кристи ще се продават с отстъпка във всички търговски обекти на книжарници Хеликон, Пингвините и Буктрейдинг. Промоцията вече тече! Възползвайте се!
•    Специално внимание ще се обърне и на по-младите почитатели на Агата. Ще бъдат проведени интригуващи игри с популярни интернет сайтове.
•    Внукът на Агата Кристи Матю Причард даде телефонно интервю за БНТ специално за българските почитатели на писателката.
•    Всички книги на Агата Кристи, изд адени през 2010 г., са отпечатани с юбилейно лого.
•    На победителите в различните инициативи ще бъдат раздадени разнообразни награди – юбилейни игли, изработени във Великобритания специално за случая, книги на Агата Кристи, билети за театралните постановки „Десет малки негърчета” и „Капан за мишки”.

Можете да се присъедините към празненствата, като участвате в различните игри и конкурси, които организираме:
•    Търси се най-големият фен на Агата Кристи
•    Национален Koнкурс за криминален роман или разказ
•    Конкурс за торта „Сладка смърт”
•    Фотоконкурс „Аз обичам Агата Кристи” във Фейсбук

Повече за различните игри можете да прочетете по-долу в бюлетина.
Очаквайте още изненади!

120-ият рожден ден на Агата Кристи е изключително събитие.
И ние искаме да бъдете част от него!

http://erabooks.ne



Прочетено: 2883 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Община Бургас хотел GRAPHILLA 2009, Бургас От моста в Слънчев Бряг Конструкция Хамали Грийн – Пренос и Транспорт Балчик Флора Бургас 2009 Стена Кукерландия 2011, Ямбол Бодил край Ясна поляна Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development