Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Арх. Веселина Илиева: Жилищното строителство в Бургас почти е спряло



29 Септември 2010, Сряда



Жилищното строителство на територията на община Бургас е замряло, макар да се наблюдава тенденция са съживяването му, тъй като инвеститорите започват да правят проучвания за предвижданията на подробните планове, каза за радио „Фокус”- Бургас главният архитект на община Бургас Веселина Илиева.

Жилищното строителство на територията на община Бургас е замряло, макар да се наблюдава тенденция са съживяването му, тъй като инвеститорите започват да правят проучвания за предвижданията на подробните планове, каза за радио „Фокус”- Бургас главният архитект на община Бургас Веселина Илиева. „За момента жилищното строителство на територията на града е с много ниски темпове за разлика от предходни години. В момента наблюдаваме тенденция за по-голям ръст в изграждането на складове бази, шоурумове, търговски комплекси, което от една страна е добре, защото е свързано с производство и разкриване на нови работни места. Здравни заведения има в момента заявени и вече стартирали няколко частни болници и частни здравни центрове. Тенденцията е свързана повече с общественото обслужване и производство отколкото с жилищното строителство”, каза Илиева. Доскоро заетите предимно в жилищното и ваканционно строителство фирми по Черноморието сега участват предимно в конкурси на обществени поръчки по оперативни програми, за изграждане на сгради и съоръжения, които се финансират с общински средства, или държавно финансиране. „Разбира се не всички фирми, които имат квалификация да работят в жилищното строителство могат да участват на тези поръчки. Те трябва да бъдат лицензирани в Камарата на строителите, да имат съответната група и категория, но пък наблюдаваме една тенденция на обединяване на фирмите за реализиране на по-мащабни проекти в консорциуми и обединения. За мен това е една много добра практика, която до момента липсваше, за разлика от начина на строителство в Европа, където това много отдавна се практикува. Сега вече виждаме, че фирми, насочени в конкретни видове строително монтажни работи, се обединяват, за да реализират едни по големи обекти с по-големи обороти и с изисквания за категоризация”, каза Илиева. Тя посочи, че според нея в момента има работа за строителните фирми, ако те могат добре да се пласират на пазара.
Катя НИКОЛОВА


Прочетено: 7738 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ФАРА НА АХЕЛОЙ Цветя КРАСИВИ И ПОЛЕЗНИ НЕЩА! МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. камини всичко за отопланието Истанбул рибари Мото клуб Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Хебел ремонтира,кормилна система Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development