Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Денонощен спешен център отвори врати в Меден рудник



29 Септември 2010, Сряда



Денонощен пункт за спешна медицинска помощ отвори врати днес в к-с „Меден рудник”. 24 – часовият спешен център е на 2-рия етаж в сградата на Медицински център III в комплекса, който се намира в бл. 408, вх. А.

Денонощен пункт за спешна медицинска помощ отвори врати днес в к-с „Меден рудник”. 24 – часовият спешен център е на 2-рия етаж в сградата на Медицински център III в комплекса, който се намира в бл. 408, вх. А.
Центърът бе открит официално от кмета на Община Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян. На събитието присъстваха още представители на Районен център по здравеопазване /РЦЗ/, Спешна помощ и общински съветници.
Стойността на оборудването на центъра е в размер на 3000 лв., отпуснати от Община Бургас. От неговите услуги ще се ползват около 120 000 души, тъй като спешния пункт ще обслужва не само населението на к-с „Меден рудник”, но и на съседните квартали Крайморие и Горно Езерово, както и съставните села Димчево, Маринка и Твърдица.
Разкриването на спешния център ще реши един от най-важните проблеми на жителите на най-големия комплекс в града, свързан с качеството на медицинското обслужване. Той е отговор на множеството жалби на граждани заради забавяне на линейките поради отдалечеността на Спешния център.
Пунктът разполага с екип и линейка, които са на денонощно разположение и ще съкрати наполовина времето за реакция от страна на медицинския екип.
Статистиката показва, че само за денонощие от жителите на „Меден рудник” се получават по 14-15 обаждания до Спешна помощ.
Новооткритият спешен портал е временно решение на проблема на жителите от комплекса, докато не отвори врати новата болница с Медицински център, където ще бъде обособен специален корпус за спешна помощ.



Прочетено: 4400 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
До другото лято Флора Бургас 2009 братска дялба прозорци в хале Пристанището в Бургас парапетът до АРКУТИНО Роза БГ СМЕШКИ Бургас, ФЛОРА 2008 Европейка докато ние спи, те творят
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development