Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Центърът за размножаване и рехабилитация на костенурки в с. Баня, община Несебър отваря врати за посетители



09 Септември 2010, Четвъртък



На 10 септември 2010 г. от 15.00 часа, Центърът за размножаване и рехабилитация на костенурки на Фондация „Геа Челониа” официално открива посетителска част. Освен, че може да получи информация за двата вида сухоземни костенурки, срещани в България – шипобедрена и шипоопашата, посетителят може пряко да ги наблюдава в специални ограждения при условия, близки до естествените. Центърът се намира в Несебърското село Баня, на 6 км.от Иракли.

На 10 септември 2010 г. от 15.00 часа, Центърът за размножаване и рехабилитация на костенурки на Фондация „Геа Челониа” официално открива посетителска част. Освен, че може да получи информация за двата вида сухоземни костенурки, срещани в България – шипобедрена и шипоопашата, посетителят може пряко да ги наблюдава в специални ограждения при условия,  близки до естествените. Центърът се намира в Несебърското село Баня, на 6 км.от Иракли.
    Посетителският център е изграден по проект "Опазване на сухоземните костенурки и техните местообитания в Източната част на Еминска Стара планина чрез преки консервационни мерки, развитие на устойчив екотуризъм на територията на община Несебър и популяризиране на дейностите", финансиран от Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд с цел да приложи на практика природо-ориентирания подход при развитието на екотуризма и образованието за околна среда, да допринесе за повишаване информираността по въпросите за опазването на двата дива костенурки и да спомогне за разбиране на икономическите ползи от доброто състояние на биоразнообразието.
Фондация “Геа Челониа” е неправителствена организация, създадена през 2007 г.. Основните ни дейности са насочени към изучаване и опазване на сухоземните костенурки в България. За повече информация: www.geachelonia.hit.bg.

За контакт: Иво Иванчев (Управител) – GSM: 0886913916; e-mail: [email protected]



Прочетено: 3627 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 на тела Залез pepi pepi аз Глухарчета Тройна дъга над Бургас Подводен свят pepi Жреци на музите 2009 Българско село
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development