Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Убийство в Карнобат



22 Август 2010, Неделя



На 22.08.т.г. около 00.35 г. в Районно управление «Полиция» - Карнобат е получено съобщение за труп на мъж, открит на първия етаж в частна къща, разположена на улица «Алекси Денев» №12 в града – констатирано е, че трупа е на собственикът на къщата : 88 годишния Христо Христов.

На 22.08.т.г. около 00.35 г. в Районно управление «Полиция» - Карнобат е получено съобщение за труп на мъж, открит на първия етаж в частна къща, разположена на улица «Алекси Денев» №12 в града – констатирано е, че трупа е на собственикът на къщата : 88 годишния Христо Христов.
От първоначалния оглед е установено, че по тялото на възрастния мъж има множество порезни и прободни рани, а от лявата страна на ухото е забита дръжка от чук. Открити са двата ножа, с които е извършено деянието, както и металната част на чука. Трупът на Христо Христов е откаран за аутопсия в «Съдебна медицина» Бургас, а от проведените оперативно-издирвателни мероприятия е констатирано, че вероятния извършител на убийството е внука на пенсионера – Христо Тунев, 28 годишен от София. Същият е задържан за срок от 72 часа с постановление на Окръжния прокурор, като предстои извършване на психиатрична експертиза относно вменяемостта на лицето.
По първоначални данни Христо Тунев заедно със семейството си е летувал в Приморско, но решил да навести дядо си в Карнобат. На възрастния човек и неговите съседи направило впечатление, че младия мъж не е много адекватен. Извикали майка му от Приморско, като за бързото й придвижване един от съседите отишъл да я вземе с лек автомобил. При връщането си в Карнобат майката и съседа откриват трупа на Христо Христов.
Междувременно в Районно управление «Полиция» - Карнобат е получено съобщение от персонала на бензиностанция «ЛУКОЙЛ» - Карнобат, за това че окървавен мъж, в неадекватно състояние, е заредил л.а. «Опел астра», със софийска регистрация с гориво за сумата от 60 лева и без да плати, се отправил в посока към западния изход на Карнобат. Около 23.20 ч. на около 1 км. западно от с. Венец, общ. Карнобат, по пътя Бургас – София, поради навлизане в насрещното движение л.а. «Опел Астра», управляван от Христо Тунев, движещ се в посока с. Венец –  Сливен, допуска челен сблъсък с насрещно движещия се л.а. «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 58 годишния В.С. от Карнобат. От ПТП са ранени : водачът на л.а. «Опел вектра» / откаран в бургаската болница, с диагноза  политравматизъм и фрактура на долните крайници, без опасност за живота/ и съпругата му – М.С., 47 годишна от Карнобат / получила политравматизъм с разкъсана диафрагма, настанена за лечение в бургаската болница, без опасност за живота/.
Христо Тунев е задържан непосредствено след катастрофата от полицейските служители и приведен в Районно управление «Полиция» - Карнобат, където буйствал и се държал агресивно, опитвайки се да се самонарани.
    Причините за убийството са в процес на изясняване – работата по случая продължава от служители на сектор «Криминална полиция» ОДМВР Бургас.




Прочетено: 3681 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конструкция БГ СМЕШКИ спретната къщурка pepi КАРФУР жълто Флора Бургас 2009 Бургаският мост аз Кукерландия 2011, Ямбол Неизползваната жп линия в парк
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development