Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Фолклорен фестивал "Хоро се вие" в Приморско



19 Август 2010, Четвъртък



За втора поредна година в Приморско ще се проведе международният фолклорен фестивал „Хоро се вие”. Участие в него ще вземат дванадесет колектива от България и един от Румъния, също така и един и български колектив от Унгария „Мартеничка”. Зрителите ще имат възможността да наблюдават традиционни хора и носии от различните краища на страната ни - София, Варна, Перник, Перущица. Фолклорният фестивал ще протече в рамките на четири дни, старта ще бъде утре на 19 август на лятна естрада Приморско.

За втора поредна година в Приморско ще се проведе международният фолклорен фестивал „Хоро се вие”. Участие в него ще вземат дванадесет колектива от България и един от Румъния, също така и един и български колектив от Унгария „Мартеничка”. Зрителите ще имат възможността да наблюдават традиционни хора и носии от различните краища на страната ни - София, Варна, Перник, Перущица.
Фолклорният фестивал ще протече в рамките на четири дни, старта ще бъде утре на 19 август на лятна естрада Приморско.
Организатори са "ЕВРОГРЕЙД" ООД, читалище Димитър Данов  гр. София и Асоциация Български Фолклор.
Още един фестивал организиран от "ЕВРОГРЕЙД" ООД, община Приморско и Асоциация Български Фолклор ще се проведе на сцената в морския град. За девета поредна година ще бъде даден старт на Международния фолклорен фестивал Приморско 2010. Официалното откриване на фолклорния формат ще бъде на 25 август 2010 г. и ще продължи седмица до 31 август, когато ще бъде закриването.
Участие в него ще вземат Полша, Латвия, Русия, Турция и България.
България ще бъде представена от Танцов ансамбъл „Чавдар” при Младежки дом гр.Пазарджик с хореограф Борис Ганчев, ВФФ „Сидера” при читалище „Черноризец Храбър”,район Студентски гр. София с ръководител Ася Балтакова и ансамбъл „Искър” към Дома на Културата общ. Искър София с художествен ръководител Никола Колев.
И трите фолклорни колектива са спечелили Гран при от Конкурсно направление  за български фолклорни песни и танци ”Да пеем - да се надпяваме, да свирим - да се надсвирваме, да играем - да се надиграваме”, конкурса се провежда всяка година в София.

Официалното откриване е на 25 август от 20 часа с дефиле по главната улица на града със националните костюми. Освен в Приморско концерти ще бъдат изнасяни и на сцената в Китен.

Обшина Приморско



Прочетено: 3091 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Аз Международен Семинар на фризьорите София отбор созопол Конкур глазами зрителя аз pepi Йордановден 2011, Бургас - от Тина 1 Международен Семинар на фризьорите София Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development