Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

„Д Банк” първа в системата на „Борика” с чип карти DDA



Ключови думи: Борика
06 Август 2010, Петък



„Търговска Банка Д" АД (Д Банк) е първата банка в системата на Борика, сертифицирана от MasterCard да издава карти със защитна чип технология от ново поколение - DDA. Вграденият интелигентен чип в картите MasterCard и Maestro на Д Банк не може да бъде копиран – информацията за клиента в него е криптирана и гарантира ежедневна, максимална защита срещу измами.

„Търговска Банка Д" АД  (Д Банк) е първата банка в системата на Борика, сертифицирана от MasterCard да издава карти със защитна чип технология от ново поколение - DDA. Вграденият интелигентен чип в картите MasterCard и Maestro на Д Банк не може да бъде копиран – информацията за клиента в него е криптирана и гарантира ежедневна, максимална защита срещу измами.
Повечето банкомати и ПОС-терминали са съвместими с новите карти, но освен чип, картите на Д Банк имат и магнитна лента, за да се ползват на АТМ и ПОС в чужбина, които все още не обработват плащания с чип.
Издаването и обслужването на чип картите е без такси. Без такси може да се пазарува при търговци в цял свят, да се плаща в интернет с новите MasterCard и да се теглят пари от банкомат или ПОС. За разлика от обикновените карти, при плащането с новите в търговски обекти е задължително въвеждането на ПИН код. С картите MasterCard  клиентът ползва и безплатна международна пътническа и медицинска застраховка. Банката предлага и изгодни лихви по картовата сметка и допълнителни карти за близките на нейния притежател.
Чрез картата си от Д Банк клиентът може да плаща автоматично, по електронен път, битови  и комунални услуги или да ползва sms-известяване (за авторизации и наличност по картa).
Досегашните карти ще бъдат подменяни с новите след изтичане на срока им на валидност.
Използвайки новите карти MasterCard или Maestro, клиентите на Д Банк ще управляват по-ефективно финансите си, ще ползват допълнителен ресурс при най-високи нива на сигурност и комфорт, заяви Стоян Александров, председател на НС на Д Банк.



Прочетено: 3240 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Първа копка Мебелна Фабрика ДИЕЗ Spirit of Burgas РК Синята пеперудка Spirit of Burgas газ Странджа през есента Конкурс прическа Бургас 2009 Конкур глазами зрителя Родното небе
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development