Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кметът поздрави младите бургаски математици за успеха в Южна Корея



02 Август 2010, Понеделник



Кметът на Община Бургас Димитър Николов посрещна днес в кабинета си възпитаниците на ПМГ „Акад. Никола Обрешков” в града, които завоюваха третото отборно място на международното състезание в Южна Корея. По време на срещата бургаските ученици разказаха за своя успех и показаха престижните медали и специалната купа за принос към състезанието, връчена им от домакините. Призът е за 6-те задачи, ползвани в надпреварата, чиито автори са учители от Природо-математическата гимназия.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов посрещна днес в кабинета си възпитаниците на ПМГ „Акад. Никола Обрешков” в града, които завоюваха третото отборно място на международното състезание в Южна Корея.
По време на срещата бургаските ученици разказаха за своя успех и показаха престижните медали и специалната купа за принос към състезанието, връчена им от домакините. Призът е за 6-те задачи, ползвани в надпреварата, чиито автори са учители от Природо-математическата гимназия.
Деветокласниците Тодор Марков и Деница Райкова се завърнаха със сребърни медали, а с бронзовите отличия се окичиха Мария Николова и Вяра Христова. Малките участници, в групата до 13 години Даниел Рохов, Диян Димитров и Мария Делякова от 5 клас заели престижното 4-то място. Това е безспорен успех, тъй като петокласниците е трябвало да решават задачи за 6 клас.
Кметът Димитър Николов поздрави младите ни математици с безспорния успех в поредната олимпиада по математика и им пожела да продължават и занапред да покоряват световните върхове в най-точната наука.
В края на срещата градоначалникът обяви, че в момента общинска администрация подготвя документацията по учредяване на общински фонд за подпомагане на даровити деца в Бургас. Въпреки трудните условия и кризата Община Бургас ще намери възможност да подпомага изявите на талантливите бургаски ученици и участието им в международни състезания и олимпиади. Дейностите по създаване на фонда трябва да бъдат финализирани до началото на новата учебна година.




Прочетено: 2643 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас, мостика Конкурс прическа Бургас 2009 Международен Семинар на фризьорите София Конкур глазами зрителя Странджа през есента Welcome Етнографски музей Бургас Бургаският кей кафето ми Несебър
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development