Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

SPIRIT of Burgas 2010 - една от 20те най-добри фестивални дестинации в света



Ключови думи: spirit of burgas
17 Юли 2010, Събота



Повече от 100 изпъления на 7 сцени, върху пясъка на Централния плаж и Морската градина на Бургас.

По-малко от месец остава до старта на SPIRIT of Burgas 2010. Третото издание на фестивала, признат от Таймс за една от 20те най-добри фестивални дестинации в света, тази година ще е между 13 и 15 август на Централния плаж на град Бургас.

Над 100 изпъления ще гравитират върху 7 сцени, разположени върху пясъка и част от Морската градина на морския град.

Програмата на отделните сцени вече е финализирана. Артистите са потвърдили своето участие и всеки един от тях очаква с нетърпение появата си на SPIRIT of Burgas 2010. На феновете не им остава нищо друго, освен да изберат на кои фестивални точки ще прекарат времето си в трите нощи, обещаващи незабравим звук и уникално визуално шоу.

 

Основна сцена


The Prodigy ще са хедлайнерите на основната сцена на 13 август, подгрявани от българската банда Gravity Co. и от пионерите на електро-рок-амбиента Apollo 440.

Като поддръжник на дръм-енд-бейс сцената, SPIRIT of Burgas отново се довери на букинга на H.M.S.U.  Със съдействието на българската дръм-енд-бейс организация, признатият за най-добрия в този стил DJ Andy C ще се качи на основната сцена след полунощ, заедно с MC GQ, подкрепени от Acidtrip, Konspirator и Mocks.


Гвоздеят на 14 август ще е лайва на Unkle, предшествани от някогашния фронтмен на House of Pain – носителят на Грами Everlast и родната група Остава. След полунощ на денс арената на основната сцена ще се качи DJ Shadow, подкрепен от лайв на турското трио Solardip и сет на Chaves.
Мулти-сетивното шоу на Gorillaz Sound System (DVJ) ще е основният акцент на 15 август. D2 ще стартират вечерта, последвани от Serj Tankian. Финалът на основната сцена ще бъде даден от изобретателя на скреча  - хип-хопъра Grandmaster Flash.


Jack Daniel`s Rock Stage


Неизменната за фестивала рок сцена Jack Daniel`s и тази година ще остави отпечатък върху топлия бургаски пясък. В първата вечер там ще се изредят Bicheto, Vendetta, Last Hope, A-Moral, Sickflag и D.S.O.L. Във втората градусът ще се повиши с Wickeda, Svetlyo & The Legends, Otriad 13, Kartzer, Booze Brothers и Default. На финалната права ще застанат британците O`Kasan и италианските BANDITI , подгрявани от Urban Grey, Vrani Volosa и Smallman.

НА ТЪМНО Stage

Ъндърграундът си има запазено място на сцената „На тъмно”, където първите акорди ще бъдат изсвирени от Ogi23, последвани от  Independent, бандата на Doctors Gogo, Sub Zero Farm, Q-Check и за десерт - La Muchedumbre. Веселбата на тази сцена ще продължи на 14 август с Oратница, Samba band и DJ Dharba. На 15 август на тъмно ще влязат Аборт, Нови цветя и Кокоша глава. А Ерекция и All Inc. ще предшестват същинският финал тук, отреден на Ревю.

GO Dutch

Електронната сцена също има свое представителство на територията на SPIRIT of Burgas и той е с холандско участие в лицето на Boris Werner, Robert Powlson и Lauhaus на 13 август. Запазено място за своите сетове на 14 август имат Anonym, Esther Duijn и Carlos Valdez. А последната вечер е време за шоуто на David Labije, Quazar и Dorine Dorado.

ZioN LionZ Reggae Stage

Реге и рага до зори ще звучи на една от сцените на SPIRIT of Burgas. Zion LionZ са домакините в лагера на карибската музика и култура. Техни гости са Africandro, Melody Roots, SenI, Jahmmy Youth и Zafyah в първата фестивална вечер. Във втората Invoke и Dopotamix Soundpista ще подгряват лайфа на JaGWaR, а продължението ще е за Ragga One feat. Zigg и Melody Roots. В третата вечер ZionLionZ ще посрещнат на своята сцена Daft Dub, Skiller и King BDJ.

Вдясно от входа на фестивалното градче ще е разположена Blues & Jazz сцената, а изненадата на SPIRIT of Burgas тази година ще е сцената Performer`s Arena.

SPIRIT of Burgas e фестивал с едва дву-годишна история, но за времето на своето съществуване показа, че и в България може да се случи събитие от толкова голям мащаб, събиращо не просто стилово разнообразие от музика, но и обединяващо различни общности от хора на едно място.

http://www.spiritofburgas.com/static/217/3

 



Прочетено: 4626 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
лека вечер Sunrise Бургас, Богориди, 2003 Черноморец Бургас жажда за светлина ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ Конкурс прическа Бургас 2009 лека вечер Черноморец-Поморие Театър за драма. опера и балет, Бургас pepta ремонт носачи
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development