Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Презентираха проекта „Набуко” пред държавни и местни власти в Област Бургас



15 Март 2010, Понеделник



Със съдействието на областния управител Константин Гребенаров се проведе работна среща, по време на която Химкомплект-инженеринг” АД, гр. София – изпълнител на „Проект за изграждане на газопровод „Набуко” на територията на Република България презентира проекта пред заинтересованите страни. Сред тях са кметовете на общините Средец и Сунгурларе, през чиито землища ще преминава газопроводът. От Областна администрация Бургас в срещата взеха участие Константин Гребенаров и заместничката му Златина Дукова, служители от администрацията, също така представители на ВИК, EVN, Общинска поземлена комисия гр. Сунгурларе и гр. Средец, „Напоителни системи” ЕАД, както и директорите на РИОСВ, РУГ - Бургас, Областно пътно управление, Противопожарна служба и Областна дирекция „Земеделие”.

Със съдействието на областния управител Константин Гребенаров се проведе работна среща,  по време на която Химкомплект-инженеринг” АД, гр. София – изпълнител на „Проект за изграждане на газопровод „Набуко” на територията на Република България презентира проекта пред заинтересованите страни. Сред тях са кметовете на общините Средец и Сунгурларе, през чиито землища ще преминава газопроводът. От Областна администрация Бургас в срещата взеха участие Константин Гребенаров и заместничката му Златина Дукова, служители от администрацията, също така представители на ВИК, EVN, Общинска поземлена комисия гр. Сунгурларе и гр. Средец, „Напоителни системи” ЕАД, както и директорите на РИОСВ, РУГ - Бургас, Областно пътно управление, Противопожарна служба и Областна дирекция „Земеделие”.

      Да  презентират проекта от страна на Химкомплект-инженеринг” АД, гр. София присъстваха инж. Крикор Топакбашиян – директор „Маркетинг и Търговска дейност”, Миролюб Лозанов – еколог и представители на консултантска фирма ГеоМарин Център ООД, осъществяващаконсултантските и експертни дейности в областта на опазване и възстановяване на околната среда.

От представянето, която направи инж. Крикор Топакбашиян стана ясно, че се очаква до 2015г. да бъде завършен и пуснат в експлоатация  газопроводът „Набуко”. Трасето на територията на Република България ще бъде с дължина 412 км., предвижда се да премине през девет /9/ области, двадесет и четири общини /24/ и сто /100/ селища. Газопроводът ще навлезе на територията на България от територията на Турция при с. Странджа, ще пресече Стара планина и ще излезе при гр. Оряхово на р. Дунав. От фирмата изпълнител на проекта разясниха, че работата на газопровод „Набуко” ще е в пълно съответствие с изискванията за безопасна експлоатация на цялата газопреносна мрежа на страната, в това число контролираното изпускане на газ и ремонтните работи по него, преносната мрежа ще бъде разделена на участъци чрез спирателни кранови възли, разстоянието между, които ще бъде от 20 до 25 км.

      В заключение Константин Гребенаров оцени днешната среща, която е част от инициативите на правителството за прозрачност на енергийните проекти, като изключително ползотворна.



Прочетено: 3581 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 primorec хотел приморец камини Хималаи Цвете Ремонт носачи Казанлък Бургас, ФЛОРА 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Хамали Грийн – Пренос и Транспорт Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development