Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Дейностите по пролетното почистване на Бургас продължават



09 Март 2010, Вторник



180 чувала с битови отпадъци са събрани за ден в бургаските села Черно море и Рудник, въпреки лошото време. Акцията е част от традиционното пролетно почистване в община Бургас, която тази година стартира още на 22 февруари със събиране на отпадъците покрай брега на езерото „Вая”. В рамките на три дни бяха разчистени още кръстовището Бургас – Созопол – к-с „Меден рудник”, ул. „Захари Стоянов”, път Е – 87 и пътя за кв. Горно Езерово, откъдето бяха извозени над 1100 чувала с отпадъци.

180 чувала с битови отпадъци са събрани за ден в бургаските села Черно море и Рудник, въпреки лошото време. Акцията е част от традиционното пролетно почистване в община Бургас, която тази година стартира още на 22 февруари със събиране на отпадъците покрай брега на езерото „Вая”.
В рамките на три дни бяха разчистени още кръстовището Бургас – Созопол – к-с „Меден рудник”, ул. „Захари Стоянов”, път Е – 87 и пътя за кв. Горно Езерово, откъдето бяха извозени над 1100 чувала с отпадъци.
    Почистени са вече и подлезите на бул. „Демокрация” /зад Мехонотехникума/, на ул. „Стефан Стамболов” и на ул. „Проф. Якимов” като предстои да бъдат премахнати и графитите по стените им.
Напълно е готов и графика за почистване на града, кварталите и територията на съставните селища на общината. Той е съставен след извършен оглед на всички проблемни точки в Бургас и възникналите нерегламентирани сметища.
Програмата предвижда ръчно и машинно почистване на териториите за обществено ползване, измиване на улиците, събиране и изнасяне на строителни, битови, едрогабаритни и растителни отпадъци, както и премахване на нерегламентираните замърсявания.
За реализацията на действията по почистване ще се грижат 4 екипа на консорциум „Титан Бургас” и 2 екипа на фирма „Чистота” ЕООД. Всеки от екипите ще разполага с 1 едрогабаритен товарач и два самосвала. В еко-акцията са ангажирани и фирмите по поддръжка на зелените площи в общината.
Общинска администрация призова всички фирми, училища, детски градини, неправителствени организации и граждани активно да се включат в инициативата и заедно да почистят, както своите домове и офиси, така и междублоковите пространства, дворовете на училищата, улиците и парковете. Заявки за участие могат да се подават на телефон: 84 38 91 или в общинска дирекция „Опазване на околната среда” на ул. „Шейново” № 24, откъдето ще могат да получат чували и ръкавици безплатно.




Прочетено: 3310 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Фонтанът на площад pepi Журналистка Конкурс прическа Бургас 2009 майк 2 Данил Градините на Версай от Бутик залез над ез.Вая-Бургас.JPG АЗ ПЕПИ Бургаският кей
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development