Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Сезонен спад с 35% в цените на големите круиз компании



05 Януари 2010, Вторник



„Сравнителният анализ, който правим регулярно показа спад с 35% на цените за круизи с отплавания през първата четвърт на 2010”, казва Илиян Иванов, акредитиран круиз експерт към Българското круиз общество. „Никога досега в историята на круиз индустрията не е имало по-подходящо време за пътешествия по вода – световното икономическо свиване и спадът на резервации от американския пазар, който формира 78% от пазара на круизи в света, пускането на все по-големи круиз кораби (до 2012 ще бъдат пуснати на вода 35 мега-лайнера, които значително ще увеличат предлагането в условията на намалено търсене) изтегля цените надолу и прави круизите още по-примамлива алтернатива за активна почивка” допълва той.

„Сравнителният  анализ, който правим регулярно показа спад с 35% на цените за круизи с отплавания през първата четвърт на 2010”, казва Илиян Иванов, акредитиран круиз експерт към Българското круиз общество. „Никога досега в историята на круиз индустрията не е имало по-подходящо време за пътешествия по вода – световното икономическо свиване и спадът на резервации от американския пазар, който формира 78% от пазара на круизи в света, пускането на все по-големи круиз кораби (до 2012 ще бъдат пуснати на вода 35 мега-лайнера, които значително ще увеличат предлагането в условията на намалено търсене) изтегля цените надолу и прави круизите още по-примамлива алтернатива за активна почивка” допълва той. 

По данни  на Българско круиз общество, 3-дневен круиз между Маями и Бахамските острови започва от 133 евро на човек, настанен в двойна каюта. Най-общо, в цената на круиза са включени нощувките на борда, храната, някои напитки и забавленията. Круизът е прекрасно допълнение ако така или иначе пътувате до дадена дестинация по бизнес или на гости. В рамките на няколко дни може да посетите и проучите градове, в които в последствие да се върнете за по-дълго.   Важен стимул е и отпадането на визите за български граждани в много страни по света, намаляването на цените на самолетните билети, както и на хотелските нощувки. Важно е да се отбележи, че круиз за пасажерите, посещаващи Ямайка и Хаити не се изисква виза, стига да не се нощува в хотел на брега. Ако досега сте плавали с икономични и нискотарифни круиз линии, при създаващите се условия с малко доплащане може да си позволите по-висок клас кораби, съответно - по-стойностно преживяване.

По данни  на Асоциацията на международните круиз  линии, над 90% от пасажерите посочват, че са „доволни” или „изключително доволни” от ваканцията на круиз както и от съотношението цена-качество. Круиз пътешествието обикновено се планира минимум месец и половина преди отплаването за да имат пътниците по-голям избор на каюти и по-изгодни цени. В момента вече се пълнят каютите за 14-ти февруари, мартенските и великденските празници. 


Прочетено: 2665 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Руски паметник, Бургас Раковини във въздуха Духовности Български секс магазин ll ГРОБИЩЕН ПАРК Журналистка Весела Машините на Леонардо аз Конкур глазами зрителя Бургаски залез.JPG
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development