Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Талантливи деца от Бургаска област заявяват участие за конкурса на Фондация “Димитър Бербатов”



24 Ноември 2009, Вторник



До този момент предимно номинации в областта на изкуствата са получени за тазгодишните награди за успелите деца на България на Фондация “Димитър Бербатов”. Сред одобрените номинирани е и 17-годишната Силвия Ганчева от Бургас, носителка на редица първи награди от международни конкурси в областта на изобразителното изкуство - първа награда на V-ия национален конкурс за учебна рисунка София 2009; първа награда за графика на Международен фестивал на изкуствата "Радост на брега" - Бургас 2009; първо място в VІ-ия национален конкурс "Казанлъшка роза" - Казанлък 2009; първо място в Националния младежки конкурс "Ябълката" - Стара Загора 2009; първо място в Националния конкурс "Часовниковите кули на България" - Ботевград 2009;първо място във ІІ-ия национален конкурс "Пролет върху листа" - Кюстендил 2009;първо място в Националния конкурс "Моите детски мечти" - София 2009.

До този момент предимно номинации в областта на изкуствата са получени за тазгодишните награди за успелите деца на България на Фондация “Димитър Бербатов”. 


Сред одобрените номинирани е и 17-годишната Силвия Ганчева от Бургас, носителка на редица първи награди от международни конкурси в областта на изобразителното изкуство - първа награда на V-ия национален конкурс за учебна рисунка София 2009; първа награда за графика на Международен фестивал на изкуствата "Радост на брега" - Бургас 2009; първо място в VІ-ия национален конкурс "Казанлъшка роза" - Казанлък 2009; първо място в Националния младежки конкурс "Ябълката" - Стара Загора 2009; първо място в Националния конкурс "Часовниковите кули на България" - Ботевград 2009;първо място във ІІ-ия национален конкурс "Пролет върху листа" - Кюстендил 2009;първо място в Националния конкурс "Моите детски мечти" - София 2009.


Сред пристигналите номинации преобладават тези на момичета, и като цяло на деца от третата възрастова група. Прави впечатление, че болшинството  момичета и момчета се номинират сами, което говори за успешно преследване от страна на Фондацията на една от основните и цели – да нараства самочувствието на изявените деца и те да я разпознават като „своята” Фондация, Димитър Бербатов – като „своя” лидер на мнение, с които да споделят успехите си с основателна гордост.


Според правилата  на конкурса, всеки може да номинира всекиго на сайта на фондацията http://dberbatov.org/ , стига да е в състояние да удостовери успеха на кандидата със съответните документи, дипломи, служебни бележки и да спази стриктно правилата за номиниране. Постиженията трябва да са в една от трите области– Изкуства, Наука или Спорт и задължително да са от 2009 г. Тази година специална почетна награда ще се връчи за участие в социално значима кампания или проект по гражданско образование и отделна награда ще има за българчета, посещаващи български училища зад граница.


Проектът  “Награди за успелите деца на България”  е подробно описан в собствен сайт, качен на сайта на Фондацията www.dberbatov.org. В сайта на Проекта се извършва и номинирането.

Проектът “Награди...” – 2009 се осъществява със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката и на Агенцията за българите в чужбина и с официалното медийно партньорство на: bTV, FoxLife, БТА, в. “24 часа”,интернет портал Dir.bg, Emigrant-bg.com и БГ Радио. 
 


За Фондация “Димитър Бербатов“:

Фондация “Димитър Бербатов” е основана с Учредителен акт на дарение от 07. 04. 2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.

Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби  и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

 



Прочетено: 4485 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пони тоже кони kss КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС Площад Тройката, Бургас Три девойки ученички Индивид в Червено море Театър за драма. опера и балет, Бургас Разоран двор, угар Йордановден 2011, Бургас - от Тина Tiffi Shop витраж3 pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development