Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

сичката мара втасала



16 Ноември 2009, Понеделник



Ръководителят на Мисията за България на Международна организация по миграция (МОМ) г-жа Илиана Дерилова , създадения с подкрепата на Европейски фонд за интеграция на граждани на трети страни Информационен център за интеграция на имигранти гр. Бургас и мобилен екип от експерти в рамките на проекта на МОМ „Създаване на мрежа от информационни центрове за имигранти в България „по схема BG EIF 2007/01 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализиране на дейности, целящи внедряване в практиката на „Общите основни принципи на политика за интеграция на имигранти в ЕС”, създаване на методология за напредъка, изграждането на капацитет за реализация на тези дейности организират :

Ръководителят на Мисията за България на Международна  организация по миграция (МОМ) г-жа Илиана Дерилова , създадения с  подкрепата на Европейски фонд за интеграция на граждани на трети страни Информационен център  за интеграция на имигранти гр. Бургас и мобилен екип от експерти

 в  рамките на проекта на МОМ „Създаване на мрежа от информационни центрове за имигранти в България „по схема BG EIF 2007/01  за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализиране на дейности, целящи внедряване в практиката на „Общите основни принципи на политика за интеграция на имигранти в ЕС”, създаване на методология за напредъка, изграждането на капацитет за реализация на тези дейности организират :

І. Пресконференция - на 17.11.2009г от 11:30 часа в  Ресторант „Дилайт”, ул. „Славянска” №3, Бургас за представяне изпълнението на проектът, целящ повишаване информираността на граждани  от трети  старани за правата и зъдълженията им в Република България, за гражданска ориентация, подкрепа и подпомагане достъпа до услуги с оглед ефективна социална, икономическа и културна интеграция в обществото и за :

   1. Информиране на имигрантите за работата на българската правно-административна система.
   2. Повишаване на гражданската информираност на имигрантите за правата и задълженията им в Република България.
   3. Подпомагане достъпа на имигрантите до институциите, както и до публичните и частни услуги на равни начала с местните граждани и по един не-дискриминационен начин, създавайки стабилна основа за по-добра интеграция.
   4. Оказване помощ на имиграните в социалната, здравната и образователната сфери.
   5. Трудова ориентация на имигранти за реда и условията за легална заетост и достъп до пазара на труда в България.
   6. Повишаване на знанията на имигрантите в областта на българския език, традиции, история, институции, култура и социално-икономически аспекти на българското общество.
   7. Насърчаване на междукултурния диалог, запознаване на българското общество с различните култури чрез провеждането на съвместни инициативи за стимулиране приема на имигрантите в българското общество.
   8. Стимулиране на участието на имигрантите и техните общности в социалния живот на местно ниво, което би подпомогнало тяхната интеграция.

 
 

      ІІ. Информационно - консултантски дни  за имигранти – на 17.11., 18.11.и 19.11.2009г от 10.00 часа до 17.00 часа в Информационен център  за интеграция на имигранти гр. Бургас, ул „Славянска „ № 2  
       

      ІІІ.Мултикултурна среща на имигранските общности – на 17.11. 2009г от 17.30- 19.30 часа в  Ресторант „Дилайт”, ул. „Славянска” №3, Бургас за представяне на културата на различни имигрантски общности,целяща

                + насърчаване на междукултурния диалог, запознаване на българското общество с различните култури чрез провеждането на съвместни инициативи за стимулиране приема на имигрантите в българското общество.
                + стимулиране на участието на имигрантите и техните общности в социалния живот на местно ниво, което би подпомогнало тяхната интеграция.
                + създаване на добри интеграционни практики и модели.

 
 
 

Мисията за България

на  Международна  организация  по миграция


Прочетено: 3156 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Весела Мой хороший знакомый из Бургаса Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Ремонт носачи Казанлък Камини CLAM - CORTONA angolare Приятели Един парцалки 3 Земя на хоризонта културен център Великолепието на Париж от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development