Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Световните шампиони по културизъм – номинирани за спортисти на месец ноември



15 Ноември 2009, Неделя



На 13.11.09 от 10.00ч в Пресклуб „България” на Националния стадион „Васил Левски” се състоя пресконференция, организирана от Българската Федерация по Културизъм и Фитнес и Пресклуб „България” със съдействието на Генералния спонсор Super-Max. На пресконференцията присъстваха двамата български състезатели, станали шампиони по културизъм на Световното Първенство в Катарската столица Доха, председателят на БФКФ Патрик Ангелов, международният съдия Иван Пенков и Роси Михайлова – мениджър за Източна Европа на Super-Max – компанията, която от тази година стана Генрален спонсор на БФКФ и промени представата за културизма в България.

 На 13.11.09 от 10.00ч в Пресклуб „България” на Националния  стадион „Васил Левски”  се състоя пресконференция, организирана от Българската Федерация по Културизъм и Фитнес и Пресклуб „България” със съдействието на Генералния спонсор Super-Max.

   На  пресконференцията присъстваха двамата български състезатели, станали шампиони по културизъм на Световното Първенство в Катарската столица Доха, председателят на БФКФ Патрик Ангелов, международният съдия Иван Пенков и Роси Михайлова – мениджър за Източна Европа на Super-Max – компанията, която от тази година стана Генрален спонсор на БФКФ и промени представата за културизма в България.

   Христомир Христов – световен шампион по културизъм в категория до 80 кг и Димитър Димитров – световен шампион  по културизъм в категория над 100кг бяха номинирани за спортисти на месец ноември от Пресклуб «България».

   Двамата състезатели споделиха отличните си впечатления от Световното първенство по културизъм, провело се в рамките на три дена между 02-04 ноември тази година в Катарската столица Доха. «Не можахме да видим предварително съперниците си на кантара, както става обикновено.», отбелязаха двамата Световни медалисти. «Предварително се бяхме подготвили психически за първи места! Ако не повярваш в себе си, няма как да стане!», сподели Христомир. 

   На  тазгодишното Световно първенство участие  взеха 80 държави. Христомир  Христов се конкурира с още 16 състезатели в категорията до 80 кг и добрата му подготовка не остана незабелязана от съдиите.

   Съперниците на Димитър Димитров в тежката категория над 100кг бяха 16 на брой. Сред тях и основния опонент на българския състезател – 8-кратният Световен шампион от Египет. Той 
 

   обаче се задоволи със среброто, изместен без колебания от Димитър. «Най-сериозните ми конкуренти – отборът на Русия – не участваха. Въпреки, че вече веднъж ги победих на Европейското!», каза с усмивка Димитър Димитров на пресконференцията.

   «Изключително много благодаря  на новия ни спонсор  – компанията Super-Max, без чиято подкрепа нямаше да можем да постигнем много от нещата, които постигнахме тази година! Отидохме в Доха с амбицията за две Световни титли и се върнахме с тях! Няма по-хубаво от това! Завършваме спортния календар по културизъм със златни Световни и Европейски титли. Културизмът има бъдеще в България, защотото състезателите ни са много добри. Владимир Курдов и Константин Паскалев също се пребориха за златни медали на Европейското в Нови Сад. Сега на Световното първенство участие взе още един български състезател – Иван Илиев – новата надежда на културизма в България.”

   „Не е случайно, че повечето медали отиват при богати държави като Бахрейн, Катар, Иран.”, споделят от Федерацията. „Културизмът е скъп спорт и помощта, която ни оказва Super-Max като наш Генерален спонсор е много ценна, особено в сегашното положение на България.”

   „Нашите състезатели са изключително добри. Имат световни и европейски титли и продължават да ги защитават! Изключително съм щастлива, че компанията Super-Max има възможност да подкрепя този спорт, защото нашите момчета наистина го заслужават!”, коментира Роси Младенова – мениджър на Super-Max за Източна Европа. 

   Христомир Христов е ангажиран  с културизма още  от 1996г, когато за първи  път участва в  състезание. Вече 14 години той е неизменно на състезателния подиум. След кратко прекъсване от 4 години, между 2004 и 2008 г., Христомир се завръща в прекрасна форма и през 2009 г. става Европейски шампион в Нови Сад, Световен шампион в Катар и шампион в първия за България отворен турнир по културизъм Super-Max CUP със забележителния награден фонд от 2 000лв за трето, 3 000 лв – за второ и 5 000лв- за първо място, организиран от споснора на БФКФ Super-Max.

   Димитър Димитров се занимава сериозно с културизъм от 6 години. При първото  си участие на Европейско първенство се класира  на 18-то място. През 2005г. е 8-ми на Световно първенство, а през 2006-та се изкачва до 3-тото място. През 2009 г. завоюва първата за България Световна титла в тежката категория. Изключително атрактивният състезател  е и двукратен Европейски шампион – за 2008 и 2009 г. в своята категория, като през 2008 г. става и 

   Абсолютен Европейски шампион. Класира се на второ място в турнира Super-Max CUP, който се проведе в София, седмица преди Световното първенство в Катар. През следващата година Димитър планира кратка почивка, тъй като очаква да стане баща през април.

   Христоми  Христов и Димитър  Димитров излетяха за Москва веднага след пресконференцията, за да участват в  международен турнир по културизъм за мъже „Империя Юнивърс”. Турнирът се провежда за втора година в руската столица с награден фонд 60 000 долара и достъп за участие в него имат само спортисти, получили специална покана от организаторите. Нашите състезатели са  получили поканите си още преди Световното в Доха.


Прочетено: 5828 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пролет преди листата Pink For Sale Черноморец Бургас тия бански нищо не скриват... Конкурс прическа Бургас 2009 Община Бургас Пътна помощ витраж2 Мото клуб Флора -Бургас-2009.JPG Старите бургазлии разказват 4
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development