Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Дружество на българските фантасти



12 Ноември 2009, Четвъртък



На 9 ноември в гр. Бургас се учреди Дружество на българските фантасти “Тера фантазия”. В него членуват автори от всички жанрове, свързани с фантастиката.. Първоначалният замисъл беше да се основе местно дружество, но поради големия интерес към сдружението, в него се включиха автори от цялата страна. Председател на Дружеството е Атанас П. Славов, изтъкнат български писател-фантаст, фантастолог, създател на уникални сборници с фантастика, издател. Атанас Славов е бургазлия, живеещ понастоящем в София. Главен координатор на дейността е Емануил Арнаудов.

На 9 ноември в гр. Бургас се учреди Дружество на българските фантасти “Тера фантазия”. В него членуват автори от всички жанрове, свързани с фантастиката.. Първоначалният замисъл беше да се основе местно дружество, но поради големия интерес към сдружението, в него се включиха автори от цялата страна. Председател на Дружеството е Атанас П. Славов, изтъкнат български писател-фантаст, фантастолог, създател на уникални сборници с фантастика, издател. Атанас Славов е бургазлия, живеещ понастоящем  в София. Главен координатор на дейността е Емануил Арнаудов.

     Бургас  е отново първи в тази област. Припомняме, че през 1968 г. в града  ни е основан първия в страната клуб „Тера фантазия”, който през миналата  година празнува своята 40 годишнина. Юбилеят бе отбелязан с провеждането на първия в страната Фестивал на фантастичните изкуства. Националната проява включваше различни изяви на автори и изпълнители от жанровете литература, изобразително изкуство, театрално изкуство, музика, танц, видеоклип, компютърни и ролеви игри. С финансовата подкрепа на Община Бургас бе издаден и юбилеен сборник, включващ спомени и размисли на бургаски писатели-фантасти, библиографски справки, информация и фотоси от дейността на клуба, както и наградените творби от двата конкурса за фантастични изкуства, проведени от клуба през 2007 и 2008 година.

     На  Учредителното събрание на Дружеството  на българските фантасти бе взето  решение за обявяването на  конкурс  за фантастичен разказ от млади автори на средношколска възраст - 14 до 18 /19/ години. Конкурсът е пряко свързан с празника на града ни. Изисквaнето е тематична насоченост на фантастичните сюжети и действието да е свързано с Бургас и неговото миналото, настоящето и бъдеще, бургаския залив, морето и екологията. Обявяването на резултатите и награждаването  ще се състои на 16 декември т.г.  Да пожелаем на младите автори успех!


Прочетено: 3045 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджа Гората Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ KST Bourgas 1975 Бургас., ФЛОРА 2008 пазач Пролет, кокичета сред тухли Животът продължава самолет Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 - от Бутик Конкурс прическа Бургас 2009 хотел приморец СУЕТНОС
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development