Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас ще отбележи Деня на Черно море с поредица от събития



30 Октомври 2009, Петък



Бургас ще отбележи тазгодишния международен ден на Черно море /31 октомври/ с тридневна поредица от събития. С изложба на детски рисунки под надслов „Морето – красив и светъл дом” ще стартират тазгодишните чествания по повод еко-празника на морето. Тя ще бъде открита в сряда /28 октомври/ от 17.30 часа в залата на Младежкия културен център. Творбите са резултат от проведения в учебните заведения, работещи по Програма „Екоучилища”, конкурс за рисунка.

Бургас  ще отбележи тазгодишния международен ден на Черно море /31 октомври/ с тридневна поредица от събития. С изложба на детски рисунки под надслов „Морето – красив и светъл дом” ще стартират тазгодишните чествания по повод еко-празника на морето. Тя ще бъде открита в сряда /28 октомври/ от 17.30 часа в залата на Младежкия културен център. Творбите са резултат от проведения в учебните заведения, работещи по Програма „Екоучилища”, конкурс за рисунка.

     На  следващия ден, четвъртък, /29 октомври/ от 16.30 часа бесарабският българин и вело-пътешественик Вячеслав Стоянов ще представи в залата на Община Бургас атрактивна мултимедийна презентация за чистотата и екологичното състояние на българското крайбрежие. Това лято Вячеслав Стоянов, който от 12 години живее в България, направи пълна колоездачна обиколка на Черноморието, изминавайки 6000 км. за 45 дни. Той ще сподели своите наблюдения относно замърсяването на Черно море с битови отпадъци и интересни впечатления около вело-обиколката.

     Събитията за отбелязване Деня на Черно море ще продължат на 30 октомври /петък/ с дефиле на деца от бургаските детски градини „Здравец”, „Детелина” и „Моряче”, и ученици от учебните заведения „Михаил Лъкатник”, „Антон Страшимиров”, „Найден Геров” и „Христо Ботев” /гр. Айтос/. Тържественото шествие ще стартира в 10.00 часа от площад „Атанас Сиреков” /пред сградата на Община Бургас/ и ще продължи до площад „Тройката”.

     Веднага след това от 11.00 часа участниците в  дефилето ще изнесат концерт в зала „Проф. Иван Вульпе” под надслов „Морето – красив и светъл дом”. Концертът ще бъде придружен от ревю на костюми, изработени от отпадъчни материали.

     Празничните събития по повод Деня на Черно  море ще завършат с церемония по награждаване на участниците в конкурсите за рисунка и костюми.

     Международният  ден на Черно море 31 октомври 2009 г. отбелязва 13 – годишнината от подписването през 1996 г. на т. нар. „Стратегически план за действие за възстановяване и опазване на Черно море”. Документът очертава рамката на сътрудничество между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона. 


Прочетено: 3712 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Компасът на ул. Тухлена селска къща аз На Вая Данил Underwater Конкурс прическа Бургас 2009 Бургаският кей
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development