Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас рекламира в Брюксел потенциала си в областта на възобновяемите енергийни източници



10 Октомври 2009, Събота



Голям интерес сред потенциалните инвеститори предизвика докладът за „Добрите практики и потенциала на Бургас в областта на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност”, представен в Брюксел от зам.-кмета на община Бургас Атанаска Николова.

Голям интерес сред потенциалните инвеститори предизвика докладът за „Добрите практики и потенциала на Бургас в областта на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност”, представен в Брюксел от зам.-кмета на община Бургас Атанаска Николова.

Бургас участва за втори пореден път в инициативата „OPEN DAYS” /Дни на отворените врати/, която се провежда от 5 до 9 октомври 2009 г. в столицата на ЕС.

Тази година българската морска община се представя активно в две събития от богатата програма на „OPEN DAYS”. На 6 октомври се проведе форумът „Регионални решения на климатичните проблеми - добри практики”, модериран от Уилям Жилет от Изпълнителна Агенция по конкурентноспособност и иновации към Европейската комисия. В него Бургас представи своя опит и добри практики заедно с представители на региони от Италия, Унгария, Полша, Гърция и Румъния.

Именно на този форум зам.-кметът Атанаска Николова акцентира върху потенциала и възможностите на Бургас да предостави добри условия за инвестиции в областта на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност.

Останалите участници и гостите на събитието са били впечатлени не само от уникалното географското положение и природните дадености на региона, но и от целенасочената политика, която Община Бургас води за насърчаване на инвестициите в тази област. Интерес към Бургас са проявили предприемачи от Германия и Италия, които са заявили желание да посетят града, за да се запознаят на място с възможностите за инвестиции.

На 7 октомври община Бургас бе представена и във форума „Регионални иновации”, съвместно с партньори от Италия, Холандия и Великобритания.

Инициативата „OPEN DAYS” се провежда за седма поредна година и е най-голямото събитие в календара на Европейските институции, чрез което се отдава признание на значимата роля, изпълнявана от градовете и регионите в цялостната реализация на проекта за Обединена Европа. 




Прочетено: 3274 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Храм св.св. Кирил и Методий АХИЛОЙ Конструкция ПЕПИ Стилът на знаменитостите Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове сградата на Общината Бодил край Ясна поляна Флора Бургас 2009 Кокили за Строители!!! Черноморец-Поморие Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development