Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Посещение на представители от Регион Абруцо /Италия/ в Община Малко Търново



13 Септември 2009, Неделя



На 14 септември 2009 г. на четиридневно посещение в Община Малко Търново пристига шестчленна делегация с представители на администрацията на град Акуила, регион Абруцо – Италия. Визитата е част от проект „Изграждане на партньорска мрежа между Община Малко Търново /България/ и регион Абруцо /Италия/”, BG161РО001/4.2-01/2008/019, изпълняван от община Малко Търново в партньорство с регион Абруцо и Бизнес център Малко Търново. Безвъзмездната финансова помощ е предоставена по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г. и съфинансирана от Европеския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Целта на проекта е да стимулира местните иновации и обменът на най-добри практики на европейско междурегионално ниво в области като създаване на модели за междуобщинско сътрудничество, развитие на туризма и маркетинг на дестинациите. За установяването на трайни партньорски отношения са предвидени поредица от дейности, сред които изграждане на виртуална информационна мрежа между двата региона, изготвяне на Бенчмаркинг анализ в областите развитие на туризъм и маркетинг на дестинациите, акцент върху по-значимите културни и природни атракции, обобщаване на добрите практики, насърчаване и развитие на междуобщинското и междурегионално сътрудничество. Проведеният анализ и събраната информация ще служат за координиране действията на община Малко Търново по приоритетните теми и за намиране на решения, подпомагащи бъдещото й развитие чрез ползване опита на регион Абруцо. На базата на общите тематични интереси партньорите ще имат възможност да осъществят иновативни подходи, подпомагащи развитието им в изследваните области. Проектът е на стойност 212 843 лв. и предвижда още изработване на две иновационни стратегии - Маркетингова стратегия за развитие на туризъм в Община Малко Търново и Стратегия за насърчаване и разработване на модели за междуобщинско сътрудничество. Повишаването на капацитета и квалификацията на служители в община М. Търново по приоритетните теми ще се осъществи чрез обучение в регион Абруцо, насрочено за началото на м. април 2010 г. Предвид новите отговорности, поемани от българските общините в резултат на процесите на децентрализация, създаването на международни партньорски мрежи и използването на опита на другите страни-членки на Европейския съюз придобиват все по-голямо значение. Сътрудничеството в рамките на европейската територия ще повиши информираността и знанията на българските граждани за европейските политики и ценности.

На 14 септември 2009 г. на четиридневно посещение  в Община Малко Търново пристига шестчленна делегация с представители  на администрацията на град Акуила, регион Абруцо – Италия. Визитата е част от проект „Изграждане на партньорска мрежа между Община Малко Търново /България/ и регион Абруцо /Италия/”, BG161РО001/4.2-01/2008/019, изпълняван от община Малко Търново в партньорство с регион Абруцо и Бизнес център Малко Търново. Безвъзмездната финансова помощ е предоставена по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г. и съфинансирана от Европеския съюз чрез  Европейски фонд  за регионално развитие.

      Целта на проекта е да стимулира местните иновации и обменът на най-добри практики на европейско междурегионално ниво в области като създаване на модели за междуобщинско сътрудничество, развитие на туризма и маркетинг на дестинациите. За установяването на трайни партньорски отношения са предвидени поредица от дейности, сред които изграждане на виртуална информационна мрежа между двата региона, изготвяне на Бенчмаркинг анализ в областите развитие на туризъм и маркетинг на дестинациите, акцент върху по-значимите културни и природни атракции, обобщаване на добрите практики, насърчаване и развитие на  междуобщинското и междурегионално сътрудничество.

      Проведеният анализ и събраната информация ще служат за координиране действията на община Малко Търново по приоритетните теми и за намиране на решения, подпомагащи бъдещото й развитие чрез ползване опита на регион Абруцо.  На базата на общите тематични интереси  партньорите ще имат възможност да осъществят иновативни подходи, подпомагащи развитието им в изследваните области.

      Проектът е на стойност 212 843 лв. и предвижда още изработване на две иновационни стратегии - Маркетингова стратегия за развитие на туризъм в Община Малко Търново и  Стратегия за насърчаване и разработване на модели за междуобщинско сътрудничество. Повишаването на капацитета и квалификацията на служители в община М. Търново по приоритетните теми ще се осъществи чрез обучение в регион Абруцо, насрочено за началото на м. април 2010 г.

      Предвид новите отговорности, поемани от българските общините в резултат на процесите на децентрализация, създаването на международни партньорски мрежи и използването на опита на другите страни-членки на Европейския съюз придобиват все по-голямо значение. Сътрудничеството в рамките на европейската територия ще повиши информираността и знанията на българските граждани за европейските политики и ценности.



Прочетено: 3510 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi Източнокатолическата черква Декабрь 2017 года Кавказка иглика КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС Връзка вместо сняг на Коледа Флора Бургас 2009 Международен Семинар на фризьорите София София от Копитото Небе витраж5
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development