Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ивайло Дражев иска касиране на изборите за ЕП, съобщиха от РИК -Бургас



07 Юни 2009, Неделя



Председателят на РИК обясни, че от Централната избирателна комисия е указано точно какви трябва да са табелите на представителите на партиите, но границата между тях и агитационните материали е много тънка, тъй като баджовете съдържат имената на политическите сили.

Жалба, с която иска касация на изборите подаде Ивайло Дражев, кандидат за депутат от листата на „Българска Социалдемокрация”. Това бе съобщено по време на пресконференция на РИК в Бургас в 10.00 часа, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус”. Причината за това искане е, че името на кандидата не фигурира в листата на партията, която го е издигнала. След решение на съда, Ивайло Дражев бе допуснат като кандидат за евровота. Името му трябваше да е под номер пет в листа № 9, на мястото на Димитър Митев, който не може да участва заради претърпяна катастрофа. С решение на ЦИКЕП е било разрешено да се задраска грешното име на примерните бюлетини, които са извадени пред секциите. На някои места обаче е започнало задраскване от страна на членовете на СИК и на името в бюлетините, с които се гласува. Според Ивайло Дражев проблемът е настъпил някъде по веригата между възложителя и фирмата, която отпечатва изборните книжа. Той твърди, че това е направено с умисъл, тъй като негови опоненти не искали той да влезе в Европарламента. Дражев заяви, че има регистрация от ЦИК от 28 май – време, достатъчно, за да се впише името му в листата и книжата да се отпечатат правилно.
Още две жалби са постъпили в РИК - Бургас, съобщи председателят Евгени Мосинов. Те са подадени от ГЕРБ за това, че в община Руен тъмната стаичка не осигурява тайната на вота, а другата – че в две училища -„Васил Априлов” и „Добри Чинтулов” наблюдатели и застъпници носят баджове, които представляват агитационен материал. Председателят на РИК обясни, че от Централната избирателна комисия е указано точно какви трябва да са табелите на представителите на партиите, но границата между тях и агитационните материали е много тънка, тъй като баджовете съдържат имената на политическите сили.
Към 10 часа в община Бургас са гласували едва 12 300 души, което е 6.5%. Това е най-ниската избирателна активност в областта. Най-висока е тя в Руен – 17% и в Малко Търново – 16.5%. В Созопол са гласували 13%, а в Приморско и Айтос – по 12% от имащите право на глас.
Катя НИКОЛОВА

 



Прочетено: 3441 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
следобедно спокойствие Пристанище Созопол Цветы луговые вместо сняг на Коледа Мебелна Фабрика ДИЕЗ Жреци на музите 2009 Бургас старина Йоан Костадинов коледни песни Етнографски музей Бургас Черноморец Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development