Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Пускат нови спални вагони и вагон-ресторанти от 1 юни



27 Май 2009, Сряда



Нови рециклирани спални вагони и вагони тип "бистро" ще бъдат пуснати в редовна експлоатация от 1 юни 2009 г. Това съобщи министърът на транспорта Петър Мутафчиев. Основната ни цел е да осигурим сигурност и безопасност на пътниците и повишаване на качеството на транспортната услуга, каза още транспортният министър, цитиран от информационните агенции.

Нови рециклирани спални вагони и вагони тип "бистро" ще бъдат пуснати в редовна експлоатация от 1 юни 2009 г. Това съобщи министърът на транспорта Петър Мутафчиев. Основната ни цел е да осигурим сигурност и безопасност на пътниците и повишаване на качеството на транспортната услуга, каза още транспортният министър, цитиран от информационните агенции.
Спалните вагони ще бъдат включени в съставите на нощните влакове от София за Бургас, Варна и Добрич и обратно, както и в състава на нощните влакове между Пловдив и Варна. След осъществяване на необходимата координация между БДЖ и съседните железопътни администрации, рециклираните спални вагони ще бъдат включени и в съставите на международни влакове.
Вагоните тип "бистро" ще бъдат в състава на композициите на експресите "Златни пясъци" (София-Варна-София) и "Слънчев бряг" (София-Бургас-София), уточнява онлайн изданието на вестник „Фактор”.
До момента са доставени 12 спални вагона и 3 вагона тип "бистро". През следващите месеци предстои доставката и пускането в експлоатация на още 18 рециклирани спални вагона и 2 вагона тип "бистро".
Вагоните са доставени от Германия и отговарят на съвременните изисквания за безопасност, противопожарна сигурност и комфорт. Те са оборудвани с пожароизвестителна уредба със самостоятелно електрическо захранване, което осигурява непрекъсваемост при работата на уредбата. Пожароизвестителната уредба може да регистрира и наличие на дим от запалена цигара в спална кабина или коридора на вагона.
Новодоставените спални вагони са оборудвани с автоматична система за блокиране на страничните входни врати след потегляне на влака и по време на път, съгласно съвременните изисквания за безопасност и сигурност при превозите на пътници. При спиране на влака, блокировката на вратите автоматично се изключва.
Рециклираните спални вагони разполагат с климатична инсталация, която работи в режим на охлаждане или режим на отопление в зависимост от конкретните външни атмосферни условия, за да поддържа оптималната температура за комфорта на пътуващите. Рециклираните наследници на вагон-ресторантите пък имат барче със салон за консумация на крак.

 

Медия Инфо


Прочетено: 6460 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Жреци на музите 2009 Miss Sixty Селка къща pepi Пролет преди листата pepi Несебър Руски паметник, Бургас GRAPHILLA 2009, Бургас пчела Мой хороший знакомый из Бургаса
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development