Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Хотелиери и туроператори са недоволни от концесионера на плажа в Несебър



Ключови думи: Хотелиери и туроператори свикаха спешна среща в община Несебър по повод високите такси за шезлонг и чадър, наложени от концесионера на плажа в Несебър, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус”. Едни от инициаторите на срещата е хотелиерът Венелин Ташев, който заяви, че при него вече са постъпили няколко жалби на туристи, които се оплакват от непосилните такси. Шезлонг и два чадъра на плажа се дават на плажуващите срещу 30 лева. "Цените дори са завишени в сравнение с предходното лято. Ние правим всякакви гимнастики, смъкнахме цените от 30-40 % само и само да доведем туристи в тази криза, а някой прави нещо, с което цели да ги изгоним. Омръзна ми като се върнат от плажа гостите да са ядосани и да казват: „Тази държава оправия няма” и да споменават, че повече няма да дойдат тук, за да ги изнудват”, каза Ташев и посочи, че дори в Слънчев бряг, където на плажа има и ВИП–зона, таксата за чадър или шезлонг е 7 лева. След срещата с кмета туроператорите и хотелиерите са решили да сигнализират за случващото се комисиите за защита на потребителите и на конкуренцията. Те ще поискат среща и с министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов и заместника му Калин Рогачеви, като ще настояват за проверка дали поставените чадъри там отговарят на условието за 50% свободна площ за ползване от гражданите. "Чадърите там не само са много, те са просто чадър върху чадър”, каза Ташев. Ще бъде поискана и среща с концесионера на плажа и ще започне подписка от гражданите на Несебър дали са съгласни да търпят това положение повече. Проверка показа, че концесионер на плаж „Несебър –юг” е фирма „Сироко” ООД. Тя е сключила договор с МРРБ за концесиониране на плажа през 1999 година за срок от 20 години.Фирмата е със седалище в Драгоман.
25 Май 2009, Понеделник



След срещата с кмета туроператорите и хотелиерите са решили да сигнализират за случващото се комисиите за защита на потребителите и на конкуренцията.

Хотелиери и туроператори свикаха спешна среща в община Несебър по повод високите такси за шезлонг и чадър, наложени от концесионера на плажа в Несебър, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус”. Едни от инициаторите на срещата е хотелиерът Венелин Ташев, който заяви, че при него вече са постъпили няколко жалби на туристи, които се оплакват от непосилните такси. Шезлонг и два чадъра на плажа се дават на плажуващите срещу 30 лева. "Цените дори са завишени в сравнение с предходното лято. Ние правим всякакви гимнастики, смъкнахме цените от 30-40 % само и само да доведем туристи в тази криза, а някой прави нещо, с което цели да ги изгоним. Омръзна ми като се върнат от плажа гостите да са ядосани и да казват: „Тази държава оправия няма” и да споменават, че повече няма да дойдат тук, за да ги изнудват”, каза Ташев и посочи, че дори в Слънчев бряг, където на плажа има и ВИП–зона, таксата за чадър или шезлонг е 7 лева. След срещата с кмета туроператорите и хотелиерите са решили да сигнализират за случващото се комисиите за защита на потребителите и на конкуренцията. Те ще поискат среща и с министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов и заместника му Калин Рогачеви, като ще настояват за проверка дали поставените чадъри там отговарят на условието за 50% свободна площ за ползване от гражданите. "Чадърите там не само са много, те са просто чадър върху чадър”, каза Ташев. Ще бъде поискана и среща с концесионера на плажа и ще започне подписка от гражданите на Несебър дали са съгласни да търпят това положение повече. Проверка показа, че концесионер на плаж „Несебър –юг” е фирма „Сироко” ООД. Тя е сключила договор с МРРБ за концесиониране на плажа през 1999 година за срок от 20 години.Фирмата е със седалище в Драгоман.


Прочетено: 4367 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Великденско яйце етюд 01 къща на 20км от бргас Мебелна Фабрика ДИЕЗ Underwater Лампа Елена Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Алёша. 9 мая 2015 года Мото клуб св. Николай Чудотворец Балчик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development