Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

7 награди от литературния конкурс Петя Дубарова останаха в Бургас



09 Май 2009, Събота



Голямата награда журито единодушно присъди на Александра Сверисон от София. С първа награда за поезия бе отличена Нели Жекова от Плевен, а втората и третата награди останаха в Бургас, съответно при Елена Стоянова и Лиляна Чернин.

251 млади творци от цялата страна се включиха в Националния литературен конкурс „Петя Дубарова” 2009, организиран от Община Бургас, къща музей „Петя Дубарова” и списание „Родна реч”. Председателят на конкурсното жури проф. Светлозар Игов сподели удовлетворението си от потенциала на младите автори, като подчерта, че при повечето от тях се наблюдава оригинален почерк, собствено виждане, избягване на традиционните модели и подражателството.

Голямата награда журито единодушно присъди на Александра Сверисон от София. С първа награда за поезия бе отличена Нели Жекова от Плевен, а втората и третата награди останаха в Бургас, съответно при Елена Стоянова и Лиляна Чернин. За проза първата награда получи също бургазлийка - Александрина Георгиева. Носителка на втората награда стана Ралица Йорданова от Перник, а на трета - Весела Кучева от Перник. И в двата раздела - поезия и проза, бяха връчени по пет поощрителни награди. Поощрения за поезия получиха Грета Коцева и Анита Желева от Бургас, Мартина Вичева от Сливен, Анита Велева от Плевен и Панталей Димитров от Свищов, за проза - Нели Жечева и Десислава Дондукова от Бургас, Деница Кацарова от Карлово, Зорница Николаева от Плевен и Димитър Добриков от Пазарджик. Наградените творби по традиция са отпечатани в сборника „Петя - пристан зелен”.


Прочетено: 3552 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Слънчев бряг не е само строителен обект тошко ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК pepi лека вечер Пресдтавяне на книгата Родът Сирекови Конкурс прическа Бургас 2009 Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД до паркинга на паметникът на Руската армия БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development