Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

КАК РАБОТИ ПОЛИЦИЯТА?



Ключови думи:
02 Май 2009, Събота



Мартин Карбовски показва един филм, който трябва да се гледа от всяко малко момче, което иска да стане полицай, когато порасне

На 5 май от 23:15 часа в специално издание социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” ще запознае зрителите си с автопатрула на IV-то Районно ПУ в столицата. За да покаже как и какво работи полицията, няколко поредни нощи Мартин Карбовски даваше дежурства и обикаляше с патрулката. „Представете си свят, в който хората не викаха полиция след хвърлена тулумбичка и охранителят не е страхлив!” – разказва Мартин Карбовски. – „В такъв свят, убеден съм, на полицията наистина ще й остане време да гони истинските бандити. Но няма такъв възможен свят. Нелеката истина е, че полицията непрекъснато играе бавачка на всякакви шашави хора, дето закона не ги лови. Полицията е бавачка! Не й даваме да е нещо повече, защото ние сме като полудели немирни деца.”

Първият проблем се оказват едни граждани-травестити с редовен абонамент за полицията. „Аз харесвам травестити - те са фини и прекрасни същества! Но седенето им на тротоара трябва да е уредено!” – разказва Карбовски. – „Гражданите-травестити са картинката на безсилието на полицията, която не може да се опре на сериозен и добре подреден закон, защото гражданите-травестити първо са мъже, второ са жени, трето – проституират, четвърто – не се бръснат добре, пето – нямат лична карта, шесто – всъщност те чакат такси, не чакат клиенти! Такова нещо вари го, печи го - все си остава проблем на полицията Същото е и с обикновените проститутки, същото е й с големите бандити – полицията може само да им поиска личната карта. И знае добре, че ако задържи някого, от това няма никакъв смисъл.”

Следва проблем с домашно насилие – жена, която искала секс от мъжа си, но той не й пускал, тя го напсувала, счупила прозореца, той я оскубал и тръгнал да търси брадвата. „Така разказана историята ще си помислите, че това са нормални хора. Но не – това са хората, които идват от провинцията на кон, заселват се в центъра на София и почват да пият, да се бият и да живеят като кучета и да се плодят като кучета. Тях закон не ги лови, а полицията всеки ден се занимава с тях.”

Следва случай с един клошар, когото полицаите приютяват да спи на топло. Клошарят обаче не е много доволен от тази полицейска хотелска услуга.

„Работата на полицая е по-лоша от нашата работа – журналистическата!” – коментира Карбовски. – „И много по-зле платена. Каквото и да виждате в този филм може би ще ви убегне, че това са златни момчета, без които кочината, в която живеем, ще заприлича на сцена от военен филм. Това, което трябва да се случи: Полицията трябва да може да бие! Полицията трябва да плаши! Полицията трябва да има власт! Това е полицията. Другото е тъпа игра на демокрация, в която ти разбиват колата и някой не ти дава да спиш, защото е решил, че днес му е весело. Иначе няма смисъл от полицията. В един американски филм се казва така: „Станах ченге, защото ми разрешават да стрелям по лошите.” Наивно, но честно казано на нашата полиция не й е разрешено да стреля по лошите. Така че помислете за какво мечтаете – счупено бюро, стара „Лада” и бой в циганската махала...”








Прочетено: 4838 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора -Бургас-2009.JPG оферта заем Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА Площад Тройката, Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 Флора Бургас 2009 Йоан Костадинов Конкурс прическа Бургас 2009 КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС св. Николай Чудотворец аз
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development